Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ițele afacerii Hexi Pharma "țesute" la Spitalul Militar "Dr. Carol Davila" București

Postat la: 20.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) București, in frunte cu general de brigadă medic, dr. Florentina Ionita Radu, incearca sa demonstreze ca nu are nicio legatura cu scandalul Hexi Pharma.

Insa, din informatiile transmise de SUUMC catre ZIUAnews reiese ca realitatea este cu totul alta, cu toate ca cei din conducerea SUUMC sustin ca "nu a achiziţionat substanţe biocide, destinate dezinfecţiei suprafeţelor şi instrumentarului medical, aflate în portofoliul Hexi Pharma".

Un acord cadru, trei contracte subsecvente de 19.000 de euro

In 2015 si 2016, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" București a incheiat cu SC Hexi Pharma SRL in baza unui acord cadru (nr 114/21.12.2015) trei contracte subsecvente de achizitionare de solutie antiseptica si tictura de iod (vezi facsimilul), dintre care doua in valoare totala de - 47.880,00 de lei, circa 10.650 de euro, au fost parafate la inceputul lunii martie 2016. Valoarea totala a acestor contracte este de 85.680 de lei, adica circa 19.000 de euro, dar conducerea SUUMC nu precizeaza ce stipuleaza contractul cadrul incheiat cu Hexi Pharma. Insa, ceea ce comandatul SUUMC- Florentina Ionita Radu, nu precizeaza foarte clar care este relatia dintre spital si Uliana Ochinciuc, sotia fostului patron de la Hexi Pharma.

Angajare cu dedicație?

„Dna Iuliana Ochinciuc a fost angajată în unitatea noastră, ulterior promovării concursului de ocupare a postului de medic oftalmolog (personal civil contractual), la data de 16.11.2015, post vacant, aflat pe schema de personal a Ambulatoriului integrat al SUUMC, concurs organizat cu respectarea prevederilor legale în vigoare, incidente. Precizăm că postul de medic oftalmolog (personal civil contractul) oftalmologie, scos la concurs, nu a fost transformat dintr-o funcţie de cadru militar", precizeaza conducerea SUUMC.

Dar, intamplator sau nu, din informatiile furnizate de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ,,Dr. Carol Davila" București reiese ca dupa angajarea sotiei lui Dan Condrea (16.11.2015), spitalul a incheiat doua contracte subsecvente pe 2 si 3 martie 2016 in valoare totala de 47.880 de lei, adica de circa 10.640 de euro. Este surprinzator, cum s-a ajuns ca sotia lui Dan Condrea- Iuliana Ochinciuc, sa fie angajata ca medic oftalmolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ,,Dr. Carol Davila" București, unde incaseaza lunar circa 2.000 de lei, atat timp cat aceasta detinea o clinica privata tot de oftalmologie, dar mai ales controla afacerea Hexi Pharma!?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE