Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












George Roncea: "Încă o pistă pe tema Colectiv, o pistă care pute rău..."

Postat la: 28.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jurnalistul de investigatii George Roncea, fost ziarist al departamentului de Anchete al ziarului Ziua, face intr-o postare pe Facebook noi legaturi in cazul Colectiv. Pornind de la un artiocol semnat de ziarista Adriana Oprea-Popescu, Roncea dezvolta o noua pista, intarind ceea ce scria si Ziuanews in urma cu aproape un an, anume ca incendiul de la Colectiv are "mari sanse" de a fi fost provocat. Redam, in cele ce urmeaza, postarea lui Roncea:

Spionajul se intersectează cu terorismul, iar la noi zburdă fel și fel de dubioși dintr-o grămadă de servicii străine inamice, sub acoperirea biznizului protejat de corupții din SRI și SIE. Unul dintre ei are numele uimitor de Gideon, nume biblic ce înseamnă "distrugătorul". Era patronul clădirii în care se afla Colectiv. Niciun procuror se pare că n-a luat în calcul o serie de coincidențe. În data de 30 octombrie ardea Clubul din fabrica Pionierul. La data de 28 octombrie, Curtea de Apel urma să pronunțe condamnarea patronului Pionierul. La două zile după acest termen de instanță izbucnește incendiul de la Colectiv - fabrica Pionierul urma să fie sechestrată în mod normal, nu s-a întâmplat asta până acum. Proprietarul fraudulos al clădirii agentul Mossad Gideon "distrugătorul" - dacă ăsta o fi numele său adevărat, dispărea în Israel.

Gideon Zelivansky, fostul proprietar al fabricii Pionierul, unde se afla și Clubul Colectiv, cetățean israelian, un gagiu cu mai multe identități și legitimat cu 5 (cinci) pașapoarte diferite. La per tu și intim apropiat cu șeful Black Cube, anexă a Mossad. Afacerile sale în România sunt toate exact pe tipicul cunoscut deja al Mafiei evreiești. Înșelătorii, ciordeli, acumulare de capital și obținerea de terenuri și acareturi - baze pentru Mafie. "În anul 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Gideon Zelivansky pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. Dosarul a fost însă înregistrat pe rolul Tribunalului București abia în 2013, iar procesul a început un an mai târziu. (Ca o stranie coincidență, avocatul lui Zelivansky în acest dosar de evaziune este astăzi apărătorul unuia dintre patronii clubului Colectiv, în dosarul de omor din culpă.) "

"Ȋn septembrie 2015, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel București. La 28 octombrie, instanța a rămas în pronunțare. Pe care a amânat-o de trei ori. La 26 noiembrie 2015, Gideon a primit decizia definitivă a instanței: pedeapsa i-a fost redusă la 6 ani de închisoare. N-a executat nicio zi. N-a dat înapoi statului român niciun leu. Este căutat via Interpol." Un excelent semnal, un material scris de una dintre cele mai doxate jurnaliste din România, Adriana Oprea-Popescu...

Legăturile agentului Mosad Gideon "distrugătorul" la nivel înalt în SRI sunt confirmate - el a realizat legătura dintre Daniel Dragomir, fostul șef al sectoarelor informativ - operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din SRI și Dan Zorella, șef al organizației de front a Mossad, Black Cube, utilizată pentru atacarea Laurei Codruța Kovesi, cu suportul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Ăștia cu "combaterea terorismului" sunt și cei mai pricepuți în executarea de acțiuni teroriste...că veni vorba de sifonarea unui cadru STS, despre care nimeni nu mai vorbește, colonelul Enache Stefan, din cadrul U.M. 02999, ce avea o functie cheie in cadrul securitatii informatice si a comunicatiilor din PALATUL VICTORIA, insider al Puterii din data de 31.07.1990, de când a fost angajat acolo!

Vă mai amintiți titlurile de presă din perioada respectivă? "Colonelul STS care detoneaza BOMBA incendiului PROGRAMAT de la COLECTIV ". Spre reamintire, fragment din stenograma interceptării cadrului STS: "Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj. Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la...poţi să spui...Eu ştiu ce a fost acolo la...când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!" Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister...Şi Oprea... Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!", unii... Şi eu am prieteni care au fost...specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor... Ce vorbeşti...Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen."

Bomba "Mamă și tată", în limbajul argotic al pirotehniștilor = bombă termobarică... "Armele termobarice sunt optimizate sa produca unda de soc si (4-10 bari) si caldura intensa (2500 - 3000ºC). Pentru distrugerea unei cladiri prin explozie interioara este suficient 1 bar. Arme este suprinzator de eficienta in spatii inchise (tuneluri, cladiri) pentru ca unda de soc si globul de foc au efect si dupa colturi sau adapostiri, reflexiile in colturi augumentând varfurile de presiune. Principalele efecte letale sunt reprezentate de unda de soc, care provoaca leziuni interne si caldura intensa care provoaca arsuri grave". Asadar, "leziuni interne si arsuri grave" - diagnosticul victimelor de la Colectiv... epilog: "Pe data de 04.01.2016 ofiţerul a fost trecut în rezervă şi nu mai face parte din rândul cadrelor militare în activitate din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale", a precizat STS.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE