Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriela Firea, lucrată politienește de Elisabeta Lipă

Postat la: 22.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gestul primarul general Gabriela Firea de a acorda titlul de cetatean de onoare al Bucurestiului sportivelor si tehnicienilor echipelor de handbal si volei ale Clubului Sportiv Municipal Bucuresti pentru performantele europene deosebite, nu i-au picat bine ministrului Tineretului si Sportului, Elisabeta „Uta" Lipa. De ce? Pentru ca realizarea acestor performante si perspectiva obtinerii de noi rezultate foarte bune de catre CSM Bucuresti ar pune intr-un con de umbra Clubul Dinamo pe care ea, ca presedinte, l-a dus pe marginea prapastiei, iar angajatii onesti ai clubului stiu foarte bine acest lucru.

Nu degeaba, angajatii clubului au chefuit doua zile de bucurie ca au scapat de Lipa de la Dinamo atunci cand a fot numita ministrul Tineretului si Sportului. Ca atare, impreuna cu trei sfatuitori de taina, sforari de meserie, Lipa a pregatit o tactica de preluare indirecta a controlului la CSM Bucuresti. In prima faza, lingusindu-se pe langa Gabriela Firea, Lipa i-a bagat in cap acesteia ca trebuie sa infiinteze la CSM Bucuresti, club finantat din banii bucurestenilor, o sectie de canotaj si caiac-canoe. Fara sa existe vreo analiza amanuntita, vis a vis de ce inseamna din punct de vedere financiar activitatea acestor doua sectii, Firea a facut toate demersurile pentru trecerea unei baze sportive detinuta de primarie pe malul lacului Herastrau in curtea CSM Bucuresti. Insa, ulterior, Lipa si-a dat seama ca nu poate controla finantarile celor doua sectii, mai ales a celei de canotaj, pentru simplu fapt ca actual director interimar Bogdan Vasiliu nu sta pres in fata ei si nici nu o ridica in slavi.

Ca atare, a schimbat tactica, scotandu-i la inaintare pe cei trei sforari de meserie care roiesc in jurul clubului Dinamo. Cine sunt cei trei? Daniel Georgescu, in prezent vicepresedinte al Federatiei Romane de Handbal, care s-a aciuat pe langa clubul Dinamo cand Lipa era presedinte si a finantat echipa de handbal masculin. Al doilea este vicepresedintele Clubului Dinamo, Marian Stefan- Piticu, cel ranit in orgoliu ca CSM Bucuresti a castigat Cupa Challenge la volei fete, care s-a „remarcat" de a lungul timpului prin scandaluri si faptul ca permanent s-a bagat in seama pentru volei, dar si recunoscut ca are lipici la banii publici, mai ales cat timp a fost la Rapid. Al treilea sforar este Constantin Caliman, fostul presedinte al CSM Bucuresti, impus politic de Sorin Oprescu si impins in fata de fostul viceprimar Marcel Nicolaescu, ajuns acum pe criterii politice pe postul de director adjunct al Federatiei Sportului Scolar si Universitar.

Disperat ca a plecat de la CSM Bucuresti, Caliman a incercat, fara succes, sa-i vrajeasca pe cei de la Steaua sa infiinteze o sectie de handbal fete, primitandu-le ca va aduce o finantare anuala de un milion de euro de la o firma unde socrul sau face cartile. Cu acelasi promisiuni, Caliman a aterizat la Dinamo, unde presedintele Geroge Cosac, sfatuit de Daniel Georgescu, a si infiintat o echipa de handbal fete. Cum fostul director de la CSM Bucuresti, taie mai mult frunza la caini la Federatia Sportului Scolar si Universitar, care isi are sediul chiar in cladirea MTS, si-a facut un obicei ca zilnic sa se bage in seama pe la etajul I al MTS, adica acolo unde au birourile conducerea ministerului, in frunte cu „Uta" Lipa.

Asa a ajuns sa se apropie cat mai mult de „Uta" Lipa. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, cei trei sforari, sustinuti tacit de Elisabeta Lipa si George Cosac, au pus de gand sa-l debarce de la conducerea CSM Bucuresti pe Bogdan Vasiliu, si totodata, sa-si impuna un om al lor. Si aici vine surpriza! Lipa, Cosac, Piticu si Georgescu vor sa-l impuna la CSM Bucuresti tocmai pe Constantin Caliman. Adica, pe cel care va da socoteala pentru ingineriile evidentiate de Curtea de Conturi a Romaniei. Pana acum, planul acestora a fost mai discret, dar in ultimul timp au devenit tot mai activi pentru atingerea obiectivului, insa primarul Capitalei- Gabriela Firea habar nu are de demersurile tesute de „Uta" Lipa si gasca sa de sfatuitori sforari.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE