Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Felix Stroe a impus personaje controversate în bordul admnistrativ al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Postat la: 06.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, constanteanul Felix Stroe, a facut de curand cateva mutari extrem de controversate atat la nivelul ministerului, dar mai ales la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Practic, patru dintre cei sapte membrii ai Consiliului de dministratie de la CNAIR au fost zburati din ordinul lui Stroe, printre care si co fostului secretar general al Ministerului Transporturilor, controversatul Petre Neacsa. Insa, cine sunt noi membrii din CA de la CNAIR impusi de Felix Stroe ridica mari semne de intrebare asupra pregatirii lor profesionale dar si de legalitate pentru ca ei practic ca n-au nicio legatura cu ativitatea unei asemenea compnaii.

Cei patru favoriți ai lui Stroe din fruntea CNAIR

Cei doi reprezentantii ai Ministerului Transporturilor in Adunarea Generala a Actionarilor de la CNAIR- controversatului Petre Marculet si Laurentiu Voicu, au fost impouterniciti de ministrul Felix Stroe sa ii numeasca ca membrii in CA pe actualii secretari generali adjuncti ai ministerului- Ion Magdalena si Dragos Vasile Pelmus, pe o directoare de la Ministerul Sanatatii - Georgeta Bumbac, cercetata de procurorii de la ICCJ si, marea surpriza, Anisoara Cornila, cea care din 2013 a dat peste cap toata activitatea ministerului si a companiilor din subordine din pozitia de director juridicpana cand a fost debarcata in primele luni ale acetui an prin incompetenta sa coroborata cu arajamentele cu iz penal si intrigile fara limita.

Prietenul lui Cuc de la Interne, impus la CNAIR

Secretarul general adjunct Marilena Ion a venit de curand la Ministerul Transporturilor de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat impreuna cu actualul secretar general al MT, Georgeta Gavrila, prietena de familie a lui Crin Antonescu. Marilena Ion a lucrat la Guvern si in guvernarea tehnocrata a fost o perioada de timp si consiliera jfostului prefect de Constanta- Ion Constantin Celalalt secretar general adjunct Dragos Vasile Pelmus este prietenul de familie al fostului ministru al Transporturilor- Razvan Cuc, si ani buni si-a facut veacul prin structurile Ministerului Afacerilor Interne. Insa, numire celor doi ridica mari semne de lagalitate intrucat fiind inalti demnitari publici trebuia sa numirea lor in CA de la CNAIR trebuia sa se fac primtr-un memorandum al primului ministru, care inca nu exista.

Georgeta Bumbac, directoare de la Ministerul Sănătății cercetatat de procurori, va administra „sănătatea" drumurilor din România

Cel de al treilea membru in CA de la CNAIR este constanteanca Georgeta Bumbac, director general al Directiei generle buget si contabilitate din Ministerul Sanatatii, care este prietena foarte buna cu ministrul Felix Stroe. Despre Georgeta Bumbac s-a scris mult in presa in anii trecuti pentru ca a fost cercetata de procurorii pentru ilegalitatile comise la Ministerul Sanatatii printre care si oferirea de contracte fara licitatie. Potrivit oficialiilor din guvernul Boc, prin 2010, Georgeta Bumbac intenţiona să acorde contractele de mentenanţă a licenţelor oferite MS de către firma sibiana Adi Com Soft SRL prin încălcarea legii privind achiziţiile publice. Concret, Georgeta Bumbac, în calitatea sa de director în cadrul MS, impunea structurilor din teritoriu încheierea contractelor de mentenanţă cu firma Adi Com Soft. Foarte interesant era faptul ca la aceea vreme se vehicula faptul că Georgeta Bumbac are o colaborare veche cu această societate, care a oferit softuri similare de contabilitate şi Ministerului de Finanţe, unde constănţeanca este, de asemenea, director.

Ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Euden Nicolaescu s-a spalat pe mâini de Georgeta Bumbac: sustinand ca aceasta a actionat de capul ei si ca a trimis în nume personal circulara către instituţiile publice din subordinea MS pentru încredinţarea serviciilor de mentenanţă către Adi Com Soft.

„Mamitica""Anișoara Cornilă, resuscitată și reevaluată de „tătăița"Felix

Insa, mutarea lui Felix Stroe care a lasat masca pe cei din Ministerul Transporturilor este revenirea controversatei Anisoara Cornila pe functia de director al Directiei juridice din acest minister. Si colac peste pupaza, Stroe a impus-o si in CA de la CNAIR, dupa ce in anii trecuti a generat numai haos si degringolada la Romatsa si Tarom. ZIUAnews a semnalat de nenumrate ori ca Anisoara Cornila si-a constituit un veritabil "clan" in minister si in companiile din subordine facand si desfacand itele administrative, numind si inscaunand diverse personaje in conducerile departamentale ale ministerului, dar mai ales in bordul administrativ al companiilor.

Şedinţa foto incintantă în biroul secretarului de stat Dragoş Titea

Anişoara Cornilă a ajuns in Ministerul Transporturilor in guvernarea USL pe filiera Chitoiu, dupa ce bulversase intreaga activitate de la Transelectrica. La scurt timp dupa ce a aterizat in Palatul CFR, ea a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare. Ţinute provocatoare în culori vii- fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase. Aşa se prezintă Anişoara Cornila în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor. Cele mai incintante imagini ale acesteia au fost realizate în cabinetul secretarului de stat din acest minister, Dragoş Titea. În biroul acestuia, fotoliile din piele verde au devenit accesorii foto foarte îndrăgite de către Anişoara Cornilă, directoarea care încearcă să se prezinte ca o persoană sexi, deşi în buletin este trecută de 50 de ani. De asemenea, director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice a ţinut să se pozeze şi sala hărţilor de la Ministerul Transporturilor, dar şi lângă steagul României şi al Uniunii Europene. Astfel, mai multe încăperi ale acestui minister au devenit studiouri foto pentru directoare trecută de prima tinereţe, care susţine permanent că este bolnavă, fapt pentru care a şi benenficiat de o donaţie consistentă de la compania din bordul căreia face parte.

Sponsorizare în interes personal

ZIUAnews a relatat prin 2014 că ea a descoperit o modalitate aparte de a beneficia de sponsorizare din parte unei companii aflate sub tutela acestui minister. Astfel, în iulie 2014, Fundaţia Liviu Pop Marian, controlată de către senatorul PSD de Maramureş- Liviu Pop, solicită Regiei Autonome- Administraţia Română a Serviilor de Trafic Aerian- ROMTSA SA o sponsorizare de 8.000 de euro pentru doamna Anişoara Cornilă. Ulterior acestei cereri, Consiliul de Administraţie de la ROMATSA, din care unul dintre membri este chiar directorul general din Ministerul Transporturilor, Anişoara Cornilă, a aprobat contractul de sponsorizare nr. 16729/31.07. 2014 pentru fundaţia senatorului PSD. La câteva zile, mai exact pe 6 august 2014, ROMATSA emite ordinul de plată 3139 pentru suma de 35.400 de lei pentru sponsorizarea solicitată de Fundaţia Liviu Pop pentru directorul Anişoara Cornilă. Practic, directorul Anişoara Cornilă a cerut sponsorizare la ROMATSA, prin fundaţia senatorului de Maramureş, şi tot ea, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie, îşi aprobă suma de sponsorizare. "Eu am o problemă de sănătate ca urmare a contactării unui virus hepatic şi nu mai aveam bani pentru tratament. Am apelat la mai multe fundaţii să mă ajute pentru susţinerea financiară a tratamentului şi doar Fundaţia Liviu Pop Marian a fost cea care s-a oferit să mă ajute. Eu nu am votat când s-a aprobat sponsorizare de la ROMATSA pentru această fundaţie", a justificat Anişoara Cornilă pentru ZIUAnews donaţia de la ROMATSA.

Drumul de la dutty-free la jolly joker-ul juridic al Transporturilor

Trebuie precizat că Anişoara Cornilă (foto jos) a venit la Ministerului Transporturilor la începutul anului 2013 de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde, anul trecut, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând în jur de 2.500 de euro. Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională "Poştă Română" S.A, după care a ajuns la Translectrica.

Cei trei administratori de la CNAIR garantați și susținuți de Dragnea

Nici ceilalati trei membrii din CA de la CNAIR impusi si garantati de fostul ministru al Transporturilor Razvan Cuc- Adrian Mladinoiu, George Dinca si Monica Truter nu sunt niste imaculati sau profesionisti. Adrian Maldinoiu este fostul sofer al lui Liviu Dragnea, ajuns secretat de stat la Guvern. George Dinca este directorul general al RAR, si totodata vicepresedintele PSD Sector 1, fiind omul garantatat de Liviu Dragnea-si al carui mandat a expirat de anul trecut. Trebuie precizat ca George Dinca a fost remunerat anul trecut ca director general al RAR cu circa 6.700 de euro pe luna, adica mai mult decat presedintele Romaniei, primul ministru, liderii Senatului si Camerei Deputatilor si presedintele Curtii Constitutionale si al Curtii de Conturi a Romaniei.Monica Truter este director la Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice, fiind sustinuta puternic de secretarul general al PSD, Marian Neacsu, locotenentul lui Dragnea.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE