Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Este Ioan Dobrescu pionul principal al afacerii echipamentului contrafăcut de la Rio?

Postat la: 15.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul echipamentului suspectat ca ar fi contracut purtat de sportivii romani la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro capata noi dimensiuni, dupa ce Politia Romana a descins vineri la sediul COSR si al firmei care l-a furnizat. Practic, Romania s-a prezentat la Jocurile Olimpoice de vara cu un echipament contrafacut, adica de la un producator de promotionale, la preturi simbolice, dar pentru care s-a platit un pret enorm, adica de firma recunoscuta international.

Aceasta afacere prin care 168 de seturi de echipament au fost achizitionate cu circa 17.000 de euro, dar antamante pentru 127.000 de euro, a fost regizata de staful COSR prin care pentru set complet de prezentare s-a decontat cu 800 de euro, dar, in realitate, a costat cel mult 100 de euro. Businessul a fost intermediat de catre firma Pax Creative Sports SRL cunoscuta ca avand o veche colaborare cu COSR, in special cu secretarul general Ioan Dobrescu si fostul presedinte Octavian Morariu. Insa, culmea tupeului, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, sustine ca el nu are nicio legatura co achizitionarea echipamentului pentru Rio.

"Eu nu mă ocup de achiziții la COSR, există un departament specializat pentru așa ceva", a spus Ioan Dobrescu pentru Gazeta Sporturilor. Dar, afirmatia celui care de 12 ani este secretarul general al COSR este praf in ochii celor de la GSP pentru ca este contrazis de SEAP. In anuntul postat pe SEAP in data de 20 aprilie 2016 de catre COSR (vezi documentul in facsimil) se mentioneaza, negru pe alb, care sunt persoanele "cu functii de decizie din cadrul autoritatii contractante (nr. COSR) in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire: - Ioan Dobrescu - secretar general; - Florin Misca - secretar general adjunct; Razvan Silviu Dumbrava - Director Ecnomic, -Mioara Micu - director departament achizitii publice;- Carmen Trocan - director departament resurse umane, juridic si relatii cu autoritatile; - Georgeta Misca - consilier juridic,- Dragos Tataru -expert, Bianca Gabriela Dinita- expert, Ovidiu Cornel BIC - expert; -Victoria Stancu - Sef servici.". Practic, din anuntul postat pe SEAP reiese foarte clar ca Ioan Dobrescu este principalul responsabil al COSR de organizarea acestei licitatii.

Firma agreată de Dobrescu, abonată la contractele sportului romanesc

Mai mult, Ioan Dobrescu a prezizat pentru GSP ca nu are nicio legatura cu firma Pax Creative Sports SRL. "Da, în 2009, eu și domnul Morariu am fondat firma Optimal, prin care am luat franciza Asics de la Franco Arese, fostul președinte al Federației Europene de Atletism. La scurt timp, am renunțat la firmă, după care aceasta s-a transformat în Pax Creative", a spus azi Ioan Dobrescu, pentru Gazetă. "În 2010, ne-am dat seama că nu e atât de simplu să introduci un echipament pe piața aceasta și am ieșit definitiv din firmă fiindcă nu eram pe profit", a continuat Dobrescu. "Eu nu am avut nicio treabă cu partea executivă. Mihaela Knopf se ocupa de business. Din 2010 nu am mai avut nicio treabă cu firma. Nu am nimic de ascuns și nu mi se poate imputa mie ce face acum firma", a mai precizat Dobrescu.

Insa, ZIUAnews a prezentat inca din 2014, schema relatiei dintre COSR si firma Pax Creative Sports SRL care a fost una extrem de simpla. Unul dintre actionarii firmei Pax Creative Sports SRL­- Mihaela Knopf, a fost asociată la firma Optimal Activ Sports SRL, până în 2010, cu Octavian Morariu, fost presedinte COSR timp de 10 ani, in prezent membru al Comitetului International Olimpic, şi Ioan Dobrescu, nimeni altul decat secretarul general al COSR din ultimii 12 ani. Iar intre Ioan Dobrescu si omul din umbra al firmei Pax Creative Sports SRL- Adrian Dumitrache este prietenie foarte stransa si benefica pentru ambii, iar sotia acestuia Sabina Dumitrache este responsabilul acestui contract controversat. De a lungul timpului, aceasta firma a fost abonata la contractele cu COSR si alte cluburi si federatii sportive din Romania.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE