Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dezvaluiri incredibile depre discutiile telefonice dintre Klaus Iohannis si Viorica Dancila: "A tipat de nenumarate ori la ea. E orbit de ura"

Postat la: 06.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a dezvaluit ce i-a spus Viorica Dancila, dupa discutia cu presedintele Klaus Iohannis, de vineri. Conform lui Dragnea, Iohannis ar fi tipat la premier, iar acest episod nu e singular.

"Nu plec in concediu. Mi-e teama sa nu ma conteste la CCR. Stau linistit! In primul rand, Iohannis ieri si vineri s-a facut de ras. Asta este prima constatare a mea. Prima data s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR a plecarii in concediu a doamnei premier si ieri a fost apogeul ridicolului.

O serie intreaga de minciuni, a mai facut si doua dezacorduri. Este din ce in ce mai disperat, pentru ca acum cateva luni de zile, nici macar nu il interesa PNL. Spunea ca va iesi presedinte pentru ca nu avea contracandidat. Ulterior am realizat ca cine va fi contracandidat il va rezolva cu statul paralel. Vede ca nu mai are sustinere in strada, pentru ca mase mari de oameni nu se mai lasa incitati de provocarile lui.

Are o foarte mare problema, pentru ca in primul rand el nu mai are baza electorala. Si-a construit-o pe o minciuna si o gogoasa mediatica umflata de statul paralel, cu lupta impotriva coruptiei, pentru ca a calcat in picioare CCR si dupa 30 de zile a decis revocarea doamnei Kovesi de la DNA. E agitat, vede ca se misca Ciolos, un alt candidat la prezidentiale si singurul partid ramas este PNL.

Eu am vorbit cu doamna prim-ministru vineri dupa amiaza, vorbisem si joi. A spus ca o sa il sune pe presedinte sa il informeze ca pleaca in concediu. Nu avea nicio obligatie, dar a zis ca asa e firesc sa faca, asa e civilizat, spunandu-ne si noua ceea ce i-a spus si presedintelui Romaniei, ca isi deleaga atributiile unui membru al Guvernului, nu pentru a prelua atributiile primului ministru, ci doar pentru a gestiona activitatea curenta a Executivului.

Nu se convoaca sedinte de Guvern, nu se adopta hotarari de Guvern, ordonante de Guvern, proiecte de legi. Deci, pur si simplu activitatea curenta. Asa au facut si Ponta, si Grindeanu, cred ca asa a facut si Tudose. In momentul in care te afli intr-o imposibilitate temporara de a exercitat atributiile ca prim-ministru, atunci intervine articolul din Constitutie unde, intr-adevar, trebuie sa mergi la presedinte, care numeste premier interimar, care are atributiile primului ministru. Dar nu este cazul aici.

Doamna premier mi-a spus foarte limpede ca principalul motiv de suparare si faptul ca a tipat de nenumarate ori la ea la telefon era rectificarea bugetara. Nu inseamna ca s-a intimidat doamna prim-ministru, nici nu era ceva nou. A spus ca o sa transmita la Departamentul de stat si la Bruxelles ca nu mai are bani sa mearga la NATO, la Bruxelles.Exact, de mai multe ori (a tipat la premier - n.r.), dar nu inseamna ca s-a intimidat doamna premier. S-a mai intamplat cand i-a spus de vizita din Israel, pe acelasi ton.

I-a spus ca nu o sa mai aiba bani (Adminsitratia Prezidentiala - n.r.) sa plece la Bruxelles, la NATO si tot felul de astfel de prostii. In 2018 a primit 58 milioane de lei, in primul semestru a cheltuit 22 milioane de lei. I s-au pus 46 de milioane de lei. Exista rezerva la Guvern ca sa compenseze, dar asta este marea problema. S-au facut mai multe taieri la mai multe institutii si la Senat si la Camera, la servicii, care nu au cheltuit nici jumatate din bugetul alocat, iar sumele au fost alocate catre niste domenii prioritate pentru noi. Presedintele e orbit de ura, ii vine din cap, din suflet.

El a crezut ca va fi regele acestei tari, dictatorul acestei tari, tatucul. El nu a crezut ca vreo institutie nu va executa ordinele lui. E deranjat ca Parlamentul are puncte de vedere, ca Guvernul guverneaza, ca anumiti lideri politici i se opun. Asta il urca pe pereti.

Este ingrozit de faptul ca presedintia Consiliului Uniunii Europene, de anul viitor, va fi exercitata de catre doamna prim-ministru Viorica Dancila, dumneaei fiind cea care va gestiona toate dosarele europene care vor fi de gestionat in acea perioada si va fi persoana publica sau autoritatea publica din Romania care va comunica cu toate celelalte oficialitati din Europa. (...) Domnia sa ar dori sa fie dumnealui. Sa fie un premier care sa execute tot ce ii spune si, de fapt, dumnealui sa conduca, dumnealui sa decida, cum face si acum, merge la Consiliile Europene, unde se negociaza lucruri importante, care tin de economie, care tin de legislatie, care tin de alte domenii, si in care nu are nicio atributie, cand vine in tara nici macar nu informeaza. Romania habar nu are, noi habar nu avem ce discuta acolo si ce angajamente ia in numele Romaniei.

Planul lui ramane sa dea jos Guvenrul folosind statul paralel.", a declarat Liviu Dragnea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE