Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum a scapat "printisorul tiganilor" din Moldova de pedeapsa. Interlopul era intr-un BMW si circula cu peste 100 km/h

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In aceeasi zi in care unui ambulantier aflat in misiune i s-a suspendat permisul de conducere pentru o depasire neregulamentara, Tribunalul Vaslui a dat castig de cauza unui cunoscut interlop din zona Moldovei, fiul lui Cosmos Tanase, prins ciculand cu peste 100 km/h in localitate.

Decizia in cazul interlopului Aleodor Tanase a fost luata de un alt complet de judecata, fata cel care a judecat dosarul ambulantierului, si vine dupa ce instanta de fond, Judecatoria Vaslui, i-a respins plangerea si a mentinut procesul verbal de contaventie intocmit de agentii de la Politia Rutiera Vaslui. Aleodor Tanase, supranumit "printisorul tiganilor" din zona Moldovei, este fiul lui Cosmos Tanase, unul dintre cei mai cunoscuti interlopi din Romania. Pe 7 iulie 2017, Aleodor Tanase a fost surprins de un echipaj al Politiei Rutiere Vaslui in timp ce conducea un autoturism BMV pe DN 24, in judetul Vaslui, cu mult peste viteza legala, maximum fiind atins la 114/km/h.

Echipajul rutier a plecat in urmarirea interlopului care gonea spre din directia Vaslui catre Iasi. Fiind surprins depasind viteza legala pe raza a doua localitati, agentii i-au intocmit doua procese verbale de contraventie, unul pentru depasirea vitezei pe raza localitatii Satu Nou, unde a rulat cu 114 km/h, si altul pentru depasirea vitezei pe raza localitatii Moara Domneasca (107 km/h), cu amenda in cuantum de 1.305 lei si masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile. Interlopul a contestat ambele procesele verbale, insa Judecatoria Vaslui i-a respins ambele plangeri, una dintre decizii ramanand definitiva, pe 5 iunie.

Cum cele doua plangeri impotriva proceselor verbale de contraventie au fost judecate de completuri de judecata diferite, parcursul in cele doua cauze a fost diferit, plangerea in cazul depasirii vitezei pe raza localitatii Satu Nou, fiind solutionata mai rapid. In cel de-al doilea dosar, vizand contraventia savarsita pe raza localitatii Moara Domneasca, Judecatoria Vaslui s-a pronuntat pe 22 martie 2018, in sensul respingerii plangerii. Judecatorii instantei de fond au constatat legalitatea si temeinicia procesului de contraventie, aratand ca "verificand legalitatea procesului-verbal de contraventie, instanta a constatat ca acesta respecta dispozitiile imperative ale legii, nefiind incidenta nici una dintre cauzele de nulitate absoluta".

De asemenea, judecatorii instantei de fond, au subliniat ca "din probele administrate nu a rezultat o alta situatie de fapt decat cea consemnata", iar "fapta petentului intruneste elementele constitutive ale contraventiei prevazute si pedepsite de art.102 alin.3 lit.e din O.U.G. nr.195/2002 republicata, privind circulatia pe drumurile publice". Aleodor Tanase, prin intermediul avocatilor, a atacat hotararea instantei de fond aratand in motivarea cererii sale ca "atat agentul constatator cat si i n stantele de fond care au analizat aceasta situatie au gresit, deoarece este mai mult decat evident ca in speta de fata sunt incidente dispozitiile legale referitoare la contraventia continua, impunandu-se anularea pe motiv de nelegalitate a unuia din cele doua procese - verbale intocmite pe numele meu".

Interlopul a invocat ca, in data de 07.08.2017, in timp ce se deplasa cu un autoturism inspre Iasi, pe raza localitatii Moara Domneasca a fost depasit de catre un autoturism neinscriptionat, imediat acesta oprind iar un politist i-a facut semn de oprire. Dupa ce i-a solicitat actele personale si pe cele ale masinii, a fost instiintat despre faptul ca ii vor intocmi doua procese verbale de contraventie pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50 km/h (107 km/h) in localitatea Satu Nou si pentru ca a circulat cu viteza de 114 km/h in interiorul localitatii Moara Domneasca. Inregistrarile realizate de agentii rutier surprind cum in localitatea Satu Nou autoturismul condus de catre Aleodor Tanase depaseste autospeciala de politie, avand viteza de peste 100 km/h. Politistii au pleacat in urmarirea sa insa, au pierdut teren, deoarece din sensul opus veneau alte vehicule.

In tot acest timp, apartul radar prinde o multitudine de abateri la regimul vitezei, comise de Aleodor Tanase: viteza de 101 km/h, 97 km/h, 95 km/h, 98 km/h. 99 km/h, 102 km/h, 103 km/h, 107 km/h 109 km/h, 113 km/h. Politistii au intocmit doua procese verbale pentru limitele maxime atinse pe raza celor doua localitati. Avocatii interlopului au invocat in fata instantei ca faptele lui Aleodor Tanase reprezinta contraventii in forma continuata si ar trebui sanctionat o singura data. Judecatoria Vaslui nu si-a insusit aceasta aparare. Completul Tribunalului Vaslui, care a judecat ce-a dea doua plangere, a dat castig de cauza interlopului.

"Avand in vedere definitia contraventiei continue, tribunalul constata ca apelantul a desfasurat actiunea de circulatie cu o viteza peste limita legala in baza aceleiasi rezolutii contraventionale. In aceste conditii, prin aplicarea mai multor sanctiuni contraventionale principale unei singure contraventii, comise in forma continua, a fost infrant principiul non bis in idem consacrat de art. 5, alin 7 din OG nr 2/2011 modificata, ceea ce atrage nelegalitatea procesului-verbal de contraventie", au motivat judecatorii Tribunalului Vaslui decizia prin care au admis plangerea lui Aleodor Tanase si au dispus nulitatea totala a procesului verbal intocmit de politistii rutieri.
Scandalul din mall

Fiul interlopului Cosmos Tanase a fost implicat, in decembrie anul trecut, intr-o bataie care scandalizat opinia publica. Impreuna cu alti doi tineri, au snopit in bataie un client care astepta sa ridice banii de la o casa de schimb valutar din incinta unui mall din Iasi. Interlopul a fost ofensat pentru ca nu i s-a permis sa treaca direct in fata la ghiseu, in timp ce altii clienti stapteau la rand. Arestat preventiv, Aleodor Tanase nu s stat mult dupa gratii, fiind plasat in arest la domiciliu si, ulterior, sub control judiciar.

Acuzat de tulburarea linistii si ordinii publice, procesul s-a incheiat rapid, in luna mai, anul curent, dupa ce victima si-a retras plangerea. In final, Aleodor Tanase a fost condamnat doar cu o amenda penala in cuantum de 4.110 lei (137 zile amenda x 30 lei) pentru savarsirea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice. Cosmos Tanase, cunoscut in lumea interlopa drept "printul Moldovei" a parasit si el inchisoare anul trecut, dupa ce si-a ispasit pedeapsa intr-un dosar de trafic de droguri de mare risc (cocaina).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE