Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cuc-ul lui Bădălău continuă să-și bată joc de Tarom: Consiliul de Administrație este impus ilegal

Postat la: 22.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Demisia de ieri a directorului general al Tarom, Eugen Davidoiu, a linistit oarecum, pentru moment, apele in aceasta companie, insa scandalul ete departe de a fi incheiat.

Practic, demisia lui Davidoiu a salvat scaunul ministrului Transporturilor - Razvan Cuc, omul impus si sustinut de baronul PSD de Giurgiu-Niculae Badalau, principalul vinovat pentru haosul de la Tarom. Si primii pasi facuti de Cuc in perpetuarea haosului de la Tarom, dupa instalarea lui Eugen Davidoiu ca director general, a fost numirea membrilor Consiliului de Administratie. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews si furnizate de cativa baieti care scaneaza Taromul, actualul Consiliu de Administratie de la Tarom este ilegal confrm OUG nr.109/2011-privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare. Cei sapte zmei impusi de Cuc in CA de la Tarom sunt: Silvia Popeanga, care este si presedinte al CA, consiliera personala pensionara a lui Cuc, Dan Aurel Machita, inginer contructor, consilier suoerior in Ministerul Transporturilor, Dragos Vasile Pelmus, fost ofiter de politie la ordine publica, in prezent secretar general adjunct al ministerului, Laurentiu Voicu, director in Ministerul Transporturilor, in prezent sef de cabinet a lui Cuc, Adriana Ionescu - fosta ziarista, acum consiliera lui Cuc, Alina Georgeta Velicu, fosta distrubuitoare de cartele telefonice si Razvan Alexandru Marica, de 23 ani, viitorul ginere al baronului Niculae Badalau. Trebuie precizat patru dintre acesti sapte administatori- Popeanga, Voicu, Ionescu si Machita, au ajuns in bordul de la Tarom doar pentru ca-si fac veacul la usa lui Cuc. In plus, doi dintre ei, Pelmus si Velicu, sunt prieteni vechi de familie cu Razvan Cuc., iar viitorul ginere al lui Badalau abia a terminat facultatea. Asadar, toti unul si unul, numai specialisti in aviatie si management de top gen Tarom!

Legea spune maxim doi, Cuc impune cinci

Potrivit legislatiei in vigoare, impunerea acestora s-a facut fara respectarea prevederilor legale in vigoare. Astfel, conform art .28 al OUG nr.109/2011, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice". Cati dintre cei sapte indeplinesc aceasta conditii? Poate, cu indulgenta, consiliera pensionara Silvia Popeanga. In plus, acelasi articol, stipuleaza clar „Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice".Insa, in cazul de la Tarom, nu s-a tinut cont de aceasta prevedere. Machita, Voicu si Pelmus sunt functioanri publuci ai Ministerului Transporturilor, iar Popeanga si Ionescu sunt consilieri tot in Ministerul Transporturilor. Ori OUG nr.109/2011 prevede clar ca „nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice", dar acum Cuc a impus cinci!

Recompensa lui Cuc

Ma mult, ordonanta in cauza mentioneaza c negru pe alb la art.26, alin. 6 „Este obligatorie efectuarea selecției candidaților de către un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: In plus, la alin.7 al aceluiasi articol se precizeaza: „Anunțul privind selecția membrilor consiliului de administrație se publică, prin grija consiliului de administrație, în două ziare economice și/sau financiare cu largă răspândire și pe pagina de internet a întreprinderii publice. Acesta trebuie să includă condițiile ce trebuie întrunite de candidați și criteriile de evaluare a acestora. Selecția se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal și transparenței și cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al întreprinderii publice. Nu a existat niciun anunt in acest sens si niciun expert independent. A fost doar vointa lui Cuc de a-si recompensa prietenii, colaboratorii si pilele politice cu indemnizatie lunara bruta majorată recent, de la 5.259 de lei, la 6.111 lei. Ce mai conteaza respectarea prevederlor legale, asa a vrut Cuc si asa s-a facut.

Ion Teleanu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE