Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea CFR Călători, chef de pomină la hotelul lui Cocoș și Udrea

Postat la: 15.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul general al CFR Calatori, controversatul Iosif Szentes, a mobilizat astazi pe toti sefi de regionale din tara si intreaga conducere a companiei la o petrecere de pomina cu lautari, palinca, vin pe alese si si cantarete. Paranghelia va avea azi, incepand cu orele 17.00, la restaurantul hotelului controlat in trecut de Dorin Cocos si Elena Udrea- Eurohotel, de langa Gara de Nord.

La petrecere sunt invitati o serie de directori din Ministerul Transporturilor, dar staful ministerului in frunte cu ministrul Sorin Buse. De asemenea, pe lista invitatilor, se afla si directorii de la celelalte companii feroviare de sub tutela Ministerului Transporturilor si de la AFER. Ca sa nu para ca paranghelia nu este decontata din banii companiei, fiecare invitat de la CFR Calatori va scoate din buzunar cate 110 lei. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, pe meniul de diseara figureaza si cateva specialitatii ale casei cum ar fi supa de cocos si puiul la jar. Trebuie precizat ca si anul trecut, tot cam in aceasta perioada, staful CFR Calatori in frunte cu Szentes a petrecut tot la Eurohotel.

Prejudiciu de 750.000 de euro descoperit de Curtea de Conturi

Conducerea CFR Calatori are si motive serioase sa petreaca dupa numeroasele nereguli descoperite recent de catre Curtea de Conturi a Romaniei.Una dintre concluziile auditorilor de conturi este extrem de elocventa despre ce se intampla la CFR Calatori: „Desi avea obligatia legala, societatea nu a organizat distinct evidenta analitica a veniturilor si a cheltuielilor efectuate pentru serviciile neincluse in pachetul minin social, dar a solicitat, in mod nejustificat, decontarea de la bugetul statului a diferentei dintre totalul veniturilor si al cheltuielilor inregistrata in evidenta contabila". Astfel, numai „aferent anului 2014, abaterile de la legalitate si regularitate au determinat prejudicierea bugetului statutului cu suma de 3.268.141,85 de lei (nr, circa 750.000 de euro), la care se adauga accesorii calculate pana la data recuperarii acesteia".

Jocul dublu a lui Szenteș

Nu trebuie omis faptul ca Iosif Szentes este cel care, incepand din 2012, impreuna cu fostii directorii generali ai CFR Calatori, Stefan Roseanu si Valentin Dorobantu, sustinut si promovat de liderul PSD- Liviu Dragnea, dara si cu largul concurs al unor directori de la CFR SA a „tesut" mersul trenurilor în interesul operatorilor privaţi şi nicidecum al companiei de stat. Astfel, s-a ajuns ca foarte multe rute foarte rentabile pentru CFR Calatori sa fie cedate operatorilor privati. Mai mult, fostii directori generali ai CFR Calatori-Stefan Roseanu, Valentin Dorobantu si Vasile Secara, dar si Iosif Szentes, au fost de acord ca pe cele mai rentabile rute operate de CFR Calatori sa fie introduse trenuri ale operatorilor privati, desi legea interzicea acest lucru.

Șefii dalmațieni de la CFR Călători

Totodata, ZIUAnews a semnalat catre sfarsitul anului trecut ca directorul general al CFR Calatori, controversatul Iosif Szentes, l-a numit pe 2 decembrie 2015 in functia de director comercial al companiei pe Marcel Litra, condamnat definitiv pentru luare de mita, cel care conduse pana atunci ilegal Serviciul Suport Afaceri şi Managementul Performanţei din cadrul acestei societati de stat. Acum, numarul sefilor de la CFR Calatori cu cazierul patat a crescut cu inca trei in urma sentintei Curtii de Apel Brasov din data de 13 octombrie 2016. Cei trei „zmei" sefi de la CFR Calatori care au primit pedepse cu suspendare si cu munca in folosul comunitatii de la Curtea de Apel Brasov sunt:
-Vasile Secara, fost director general al CFR Calatori impus de fostul ministru al Transporturilor-Ioan Rus, in in prezent sef serviciu suport afaceri si management performant la SRTFC Cluj Napoca;
-Nicolae Berindean, fost sef Oficiu Juridic la CFR Calatori in mandatul lui Vasile Secara, in prezent sef Oficiu Juridic SRTFC Cluj Napoca;
-Gheorghe Radulescu-fost director al SRTFC Brasov, angajat recent pe o functie importanta la RAT- Regia de Transport in Comun Brasov.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE