Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea AFI Cotroceni trateaza in stil mafiot comerciantii care au inchiriate spatii in centrul comercial

Postat la: 02.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scene incredibile s-au petrecut în noaptea 30.09.2018 - 01.10.2018 și în dimineața zile de 1 octombrie în Mall AFI Cotroceni, situat în București, B-dul Vasile Milea nr. 4, sector 6.

Un număr de 6 angajați ai societății care asigură „paza" și, teoretic, integritatea persoanelor care se află în Centrul Comercial, precum și al bunurilor expuse în magazine, în noaptea 30.09.2018 - 01.10.2018, au sechestrat pur și simplu doi reprezentanți ai S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L., societate care avea amplasat un magazin tip „insulă" pe unul dintre culoarele principale aflate la parterul Centrului Comercial (Oxford street).  Un raport contractual civil care trebuia să fie încheiat pe cale amiabilă, având în vedere, pe de o parte, situația de fapt și buna credință totală a reprezentanților S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L., iar, pe de altă parte, faptul că S.C. COTROCENI PARK S.A. administrează probabil cel mai mare mall din țară, respectiv AFI Cotroceni, s-a transformat într-o poveste urâtă din cauza unui grup infracțional care a decis că legea și bunele moravuri guvernează oriunde, dar nu și în incinta AFI Cotroceni, deoarece acolo guvernează exclusiv „legea junglei" impuse de ei.

Pe scurt, situația este următoarea : La data de 01.09.2018, S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. a deschis un magazin tip „insulă", pe o suprafață de 8 m.p., cu scopul de a comercializa propriile produse hand made, la parterul Centrului Comercial, în baza Contractului de Închiriere nr. 1152 /27.07.2018 și a Actului Adițional nr. 1 / 27.07.2018. Durata Contractului de Închiriere a fost stabilită la 1 an, începând cu data de 01.09.2018, cu posibilitatea de prelungire, prin acordul părților, dar și cu posibilitatea denunțării lui anticipate. Deși atât reprezentanții Mall AFI Cotroceni, cât și reprezentanții S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. erau convinși că vor avea succes cu vânzarea, în acest Centru Comercial, a produselor hand made fabricate în atelierul propriu al societății, situația de fapt a demonstrat contrariul.
Deoarece vânzările zilnice realizate de societate în Mall AFI Cotroceni au fost derizorii, în cele mai multe zile cuantumul vânzărilor nedepășind infima sumă de 150 lei (una sută lei), având vânzări inclusiv de 15 lei / zi sau 60 lei / zi, reprezentanții societății au decis închiderea magazinului, fiind evident faptul că produsele realizate și comercializate de ei nu sunt pe placul vizitatorilor din Mall AFI Cotroceni.

În acest sens, la data de 21.09.2018, administratorul S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. a depus la S.C. COTROCENI PARK S.A., adresa înregistrată sub nr. 372, adresă prin care aducea la cunoștință faptul că, din cauza vânzărilor zilnice infime, societatea este obligată să închidă magazinul deschis în AFI Cotroceni. Prin aceeași adresă, administratorul S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. le-a adus la cunoștință celor de la S.C. COTROCENI PARK S.A. faptul că, deși vor închide magazinul la data de 30.09.2018, este de acord să le achite și chiria aferentă lunii octombrie 2018, deși magazinul nu va funcționa nici măcar o zi în această lună. Cu toate că, atât potrivit normelor legale, dar și a celor morale, reprezentanții Mall AFI Cotroceni puteau soluționa eventualul litigiu civil pe cale amiabilă, reținând c/v chiriei aferente lunii octombrie 2018 din garanția constituită în avans (echivalentul chiriei pentru 3 luni), de S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L., au ales să-și folosească doar mușchii, nu și creierul.

Astfel, după ce s-a terminat programul Mall-ului, la ora 22,00, reprezentanții societății au început să golească rafturile magazinului și să transporte produsele în mașina proprie. Aproape de finalizarea operațiunii, au fost interpelați de un agent de pază care le-a solicitat acordul scris al celor din conducerea Mall AFI Cotroceni de a retrage marfa din magazinul propriu. Deși i s-a explicat situația, agentul a solicitat întăriri, acestea sosind la fața locului într-un timp foarte scurt, respectiv încă 5 agenți, unul dintre ei fiind „șeful de zonă". În mod paradoxal, deși șeful de zonă cunoștea situația, inclusiv faptul că S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. nu are vreo datorie către AFI Cotroceni și că s-a oferit din proprie inițiativă să achite o chirie în plus, fără ca magazinul să funcționeze în luna octombrie, le-a dat dispoziție subalternilor să-i blocheze pe reprezentanții societății în incinta magazinului, astfel încât aceștia să nu mai poată transporta la mașină și restul produselor, inclusiv casa de marcat și pos-ul !!! Mai mult, a dat dispoziție să se blocheze roata din față stânga a mașinii proprietate personală a administratorului S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L., deși aceasta era parcată regulamentar în parcarea Mall-ului.

Deși reprezentanții societății le-au explicat agenților de pază faptul că săvârșesc un abuz grosolan, săvârșind infracțiuni prevăzute și pedepsite de legea penală, aceștia (agenții de pază) au fost fermi pe poziție deoarece ei trebuie să respecte dispozițiile conducerii, în caz contrar desfăcându-li-se contractul de muncă. Fiind miezul nopții și având doi copii mici acasă, dintre care unul bolnav de diabet, fapt care presupune permanent o monitorizare atentă a glicemiei și efectuarea, de mai multe ori pe zi a unor injecții cu insulină, reprezentanții S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. au renunțat la a mai suna la 112 pentru a solicita venirea poliției care să constate printr-un proces verbal cele întâmplate. Mai mult, șeful de zonă le-a spus, pe lângă faptul că „polițiștii cum vor veni, așa vor pleca deoarece sunt prietenii noștrir și s-a mai întâmplat acest lucru de câteva ori", și faptul că ar fi cel mai bine ca, în dimineața zilei de 1 octombrie 2018 să vină la „birouri" deoarece vor obține acordul scris al reprezentanților Mall-ului pentru a-și ridica produsele și magazinul. După ce toate produsele deja încărcate în mașina personală a administratorului S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. au fost aduse din nou în magazin, inclusiv de către toți cei 6 agenți de pază, reprezentanților societății li s-a permis părăsirea Complexului Comercial.

În dimineața zilei de 1 octombrie, lucrurile au luat o turnură greu de imaginat : deși administratorul societății a depus la Registratura S.C. COTROCENI PARK S.A. Adresa înregistrată sub nr. 374, adresă prin care le aducea la cunoștință, atât abuzurile la care au fost supuși (ea și soțul ei) în noaptea precedentă de agenții de pază ai Mall-ului, cât și dorința, în continuare, de a trece elegant peste cele întâmplate și de reziliere pe cale amiabilă a Contractului de Închiriere, cu reținerea c/v unei chirii din garanția deja constituită, din nou cei din conducerea AFI Cotroceni au preferat să pună în acțiune mușchii, nu mintea, și au dispus, nici mai mult, nici mai puțin, demontarea magazinului tip insulă și depozitarea acestuia într-un loc și în condiții necunoscute proprietarilor magazinului, cu toate că în magazin se află, pe lângă marfă, și casa de marcat și pos-ul societății !?!

În condițiile în care superbul magazin tip „insulă" a fost montat de către angajații societății care l-au construit, în mai mult de 9 ore, se naște întrebarea legitimă: În ce condiții a fost demontat magazinul din moment ce această operațiune a fost făcută în mai puțin de 30 minute, de persoane nespecializate ?
Știut fiind faptul că produsele hand made sunt produse delicate, se mai naște o întrebare : Câte din produsele aflate (rămase) în magazin mai sunt intacte ?
Paranteza nu este întâmplătoare deoarece este interesant de văzut câte produse au mai rămas în magazin din moment ce, în momentul în care administratorul S.C. CRAFT BOUTIQUE S.R.L. a constatat faptul că magazinul îi este demontat, multe din vitrine erau deschise ?!? Trebuie să recunoaștem faptul că modul mafiot în care au înțeles să tranșeze o dispută care nu trebuia să fie decât civilă, este cel puțin surprinzătoare pentru orice om de bună credință și trebuie să constituie un serios avertisment pentru orice altă societate care va dori, în viitor, să închirieze un spațiu în Mall AFI Cotroceni

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE