Clanurile Firea-Pandele in corzi! Cele 22 de companii municipale proaspăt desființate de instantă au un buget de 1,2 miliarde lei
Postat la: 23.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea, primar general al Capitalei, a pierdut joi procesul intentat de Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, consilieri general municipali din partea USR, prin care instanta a decis desfiintarea celor 22 de companii municipale. Sentinta a provocat si va provoca in continuare un dezastru in tabara Gabrielei Firea, care stabilise pentru companii un buget bde peste 1,2 miliarde de euro si care isi numise apropiatii in fruntea acestor entitati financiare.
"Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018.", se arată în decizia magistraților. Practic, decizia fiind definitiva, intra in aplicare imediata, urmand ca societatile sa se desfiinteze, banii sa reintre la bugetul general al Primariei, iar organigrama sa fie refacuta pe structura celei vechi, inclusiv cu posturile lichidate de Firea rpin desfiintarea directiilor si departamentelor care au devenit companii municipale, la desfiintarea carora au fost dati afara mii de angajati (de pilda la ALPAB), pentru a fi inlocuiti cu altii, agreati de noi sefi ai companiilor municipale, care la randul lor erau din "familia" Firea-Pandele.
"Instanţa a decis astăzi că toate companiile au fost înfiinţate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, aşa cum am spus şi noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găştile din Voluntari care îşi văd năruit visul de a pune mâna pe Bucureşti bucată cu bucată. Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureşteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiţi sute de milioane de euro aşa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eşec managerial şi financiar de proporţii pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă", a susţinut Wring.
Ea a adăugat că actualul primar general "a girat şi a forţat împotriva legii" înfiinţarea acestor companii. "Actualul primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înfiinţate peste noapte. Şi actualul primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mare dezastru edilitar şi financiar din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată şi i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat şi a împins oraşul şi banul public într-o groapă de unde vom ieşi foarte greu", a opinat ea.
Ana Ciceală, consilier municipal USR şi semnatar al acţiunii în instanţă, a precizat că în urma acestei decizii banii bucureştenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei. "Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de 'tel-drumuri' nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanţa nu ar fi pus stop acestei ilegalităţi în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectaţi la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele şi cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanţa a decis că toate companiile sunt înfiinţate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureştenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei", a subliniat ea.
Consiliul General al Municipiului București a adoptat in martie bugetul pe 2018 al celor 22 de companii municipale, înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea. Astfel, acestea vor avea un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului in curs ar fi avut circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție). Pentru investiții, însemnând mașini, calculatoare, scule, echipamente, se estimează suma de 300 milioane lei. Proietele de buget au fost adoptate în ciuda criticilor venite de la opoziție.
La Primăria Capitalei, doar aparatul din subordine are circa 890 de angajați, iar cheltuielile de personal, atât pentru aparatul propriu, cât și pentru instituțiile din subordine, se ridică în 2018 la 377 milioane lei.
Banii celor 22 de companii urmau sa vina în principal din contracte cu Primăria Capitalei pentru prestarea diverselor servicii, de la gestionarea parcărilor publice, iluminat stradal, întreținere spații verzi și cimitire, construcții imobile și străzi, proiectare, până la vânzarea de energie termică. Până acum, de aceste servicii se ocupa fie Primăria prin instituțiile din subordine, fie erau concesionate/ prestate de operatori privați. Practic, cele 22 de companii municpale erau tot atatea "sifoane" financiare, prin care se scurgeau banii de la buget catre clanurile impuse de "familia" Firea-Pandele, din "centrul" din Voluntari. Banii urmau sa fie "storsi" prin achizitii de la firme terte, firme "de casa" care ar fi prestat si marcat pentru "echipa" din Voluntari
Ce servicii voia să delege Gabriela Firea catre Companiile municipale:
- serviciul public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public și/sau domeniului privat al municipiului București către Compania Municipală Parking București S.A.
- organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijare a circulației urbane către Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.
- serviciile de construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere și pietonale subterane și supraterane și a lucrărilor de artă, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban către Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.
- activitățile de întreținere a arborilor și spațiilor verzi în Municipiul București către Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A.
- activitățile de amenajare și întreținere a parcurilor și grădinilor din municipiul București către Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
- administrare a cimitirelor și crematoriilor umane din componența serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local din Municipiului București către Compania Municipală Cimitire București S.A.
- administrare a domeniului public și privat de interes local aflat sub responsabilitatea municipiului București privind activitățile de amenajarea, întreținerea și exploatarea lacurilor, a ștrandurilor și a bazelor de odihnă și tratament, înființarea, organizarea și exploatarea băilor publice către Compania Municipală Agrement București S.A.
- serviciul de întreținere, reparații curente și administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului București și/sau administrarea Consiliului General al Municipiului București (domeniul privat al statului) către Compania Imobiliară București S.A.
- serviciul public de administrare a domeniului public și privat al Municipiului București privind activitățile de publicitate stradală și afișaj.
Ce buget au la dispozitie cele 22 de companii municipale primit pentru anul 2018:
1. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A.
Venituri: circa 30 milioane lei din care 16,6 milioane din proiectare, 4,5 din consultanță, 8,5 din activitatea de urbanism;
Cheltuieli: circa 20 milioane lei;
Bani salarii: circa 16 milioane lei; Compania preconizează că va avea 116 angajați până la finalul anului;
Investiții: 3 milioane lei în principal pentru calculatoare, licențe, imprimante;
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei.
2. Compania Municipală Energetică București S.A.
Venituri: 140 milioane lei din care din vânzare energie termică către RADET circa 29 milioane lei, mentenanță Arena Națională - 8 milioane lei, înlocuire țevi RADET - 78 milioane lei;
Cheltuieli: 95 milioane lei;
Bani salarii: 8,5 milioane lei; Compania preconizează că va avea 100 angajați până la finalul anului;
Cheltuieli cu bunuri și servicii: 78 milioane lei din care cheltuieli achiziție gaze - 25 milioane lei, materiale pentru schimbat țevi RADET - 40 milioane, materiale pentru întreținere ARENA Națională - 3,8 milioane lei; studiu de fezabilitate CET Titan -CET Colentina - 1,5 milioane lei;
Investiții: 6,2 milioane lei în principal în utilaje;
Compania Municipală Energetică S.A - va realiza investiții în sistemul de termoficare al Capitalei și va construi un nou CET, în zona de nord-est, pentru echilibrarea sistemului de energie termică.
3. Compania Municipală Consolidări S.A.
Venituri: 250 milioane lei;
Cheltuieli: 240 milioane lei;
Bani salarii: 67 milioane lei; Compania preconizează că va avea 710 angajați până la finalul anului;
Investiții: 34 milioane lei realizate din majorare capital social și se vor cumpăra în special utilaje și dotări pentru șantiere: schele, containere etc;
Compania Municipală Consolidări se ocupă de consolidarea clădirilor aflate în proprietatea municipalității.
4. Compania Municipală Turistică București S.A.
Venituri: 13 milioane lei;
Cheltuieli: 12 milioane lei din care 1,4 milioane lei pentru calculatoare, licențe, mașini;
Bani salarii: 4,3 milioane lei; Compania preconizează că va avea 35 angajați până la finalul anului;
Compania Municipală Turistică S.A. se va ocupa de promovarea Bucureștiului ca destinație turistică.
5. Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A.
Venituri: 15,5 milioane lei;
Cheltuieli: 15 milioane lei;
Bani salarii: 10 milioane lei; Compania preconizează că va avea 80 angajați până la finalul anului;
Investiții: 3,5 milioane lei pentru dotări;
Compania Municipală Tehnologia Informației va asigura servicii de mentenanță colectivă și predictivă pentru echipamentele hardware, va dezvolta soluții și aplicații software, pentru PMB și instituțiile subordonate.
6. Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.
Venituri: 173 milioane lei;
Cheltuieli: 166 milioane lei; din care cheltuieli executate de către terți - 35 milioane lei;
Bani salarii: 27 milioane lei; Compania prognozează că va avea 288 de angajați la finalul anului.
Investiții: 22 milioane lei în special pentru dotări - calculatoare, stații de lucru, mașini, autoutilitare, scule etc.
Compania Municipală Managementul Traficului va implementa sisteme pentru fluidizarea traficului în Capitală.
7. Compania Municipală Parking București S.A.
Venituri: 38 milioane lei;
Cheltuieli: 38 milioane lei;
Bani salarii: 13,3 milioane lei. Compania estimează că va avea 385 angajați până la finalul anului;
Investiții: 41 milioane lei din care pentru parcări metalice 4 milioane lei, aparate de taxare 10 milioane, camere de supraveghere 1 milion lei, plus dotarea societății;
Compania Municipală Parking are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar și întreținerea și modernizarea celor existente. Societatea estimează că până la finalul anului va administra 7.200 locuri de parcare;
8. Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat București S.A.
Venituri: 30 milioane lei;
Cheltuieli: 29,8 milioane lei
Bani salarii: 24 milioane lei; Compania estimează că va avea 318 angajați până la finalul anului;
Investiții: 21,5 milioane, prin majorare de capital. Acești bani se vor duce pe o ambulanță, autospeciale, mașini, scule, echipamente de protecție.
Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat S.A - are ca obiect de activitate protecția civilă și situațiile de urgență. Această companie se va ocupa, printre altele, de întocmirea documentației în vederea obținerii avizelor ISU, dar și de consultanța privind securitatea în muncă.
9. Compania Municipală Imobiliară București S.A.
Venituri: 6,3 milioane lei;
Cheltuieli: 4,1 milioane lei;
Bani salarii: 2 milioane lei; Compania estimează că va avea 20 de salariați;
Investiții: 47 milioane lei prin majorare de capital social (bani PMB); Nu se specifică pe ce vor fi cheltuiți banii.
Compania Municipală Imobiliară se ocupă cu întreținerea, modernizarea și dezvoltarea fondului locativ.
10. Compania Municipală Pază și Securitate București S.A.
Venituri: 77,5 milioane lei;
Cheltuieli: 67 milioane lei;
Bani salarii: 34 milioane lei; Compania estimează că va avea 3050 angajați până la finalul anului;
Investiții: 11 milioane lei pentru dotări: unitate dispecerat, mașini, motociclete, calculatoare, licențe;
Compania Municipală Pază și Securitate va asigura servicii de pază și securitate pentru PMB și instituțiile subordonate, dar și pentru alte obiective publice.
11. Compania Municipală Eco Igienizare București S.A.
Venituri: circa 22 milioane lei;
Cheltuieli: circa 22 milioane lei;
Bani salarii: 9,5 milioane lei; Compania estimează că va avea la finalul anului 270 angajați;
Investiții: 10 milioane lei în principal pe autospeciale, autoutilitare, mașini, generatoare ULV;
Compania Municipală Eco Igienizare se va ocupă de deratizarea și dezinsecția la nivelul municipiului București.
12. Compania Municipală Agrement București S.A.
Venituri: 14,2 milioane lei (11,5 milioane lei din servicii prestate și 2,7 milioane lei din vânzarea mărfurilor);
Cheltuieli: 13,8 milioane lei;
Bani salarii: 3,5 milioane lei; Compania preconizează că va avea 80 angajați până la finalul anului;
Investiții: 2,5 milioane lei; Pentru studiu de fezabilitate proiect acvariu - 850.000 lei, în rest dotări;
Compania Municipală Agrement are ca obiectiv principal prestarea de activități recreative și distractive de agrement.
13.Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A.
Venituri: 11 milioane lei;
Cheltuieli: 10,4 milioane lei;
Bani salarii: circa 5 milioane lei; Număr de persoane ce se estimează că vor fi angajate până la finalul anului - 43.
Investiții: 10 milioane lei (ecran LED outdoor 600 mp - 8,7 milioane lei, în rest mașini și dotări pt birou).
Compania Municipală Publicitate și Afișaj se va ocupa de închirierea spațiilor publicitare de pe domeniul public și privat al Municipiului București.
14. Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A.
Venituri: 27 milioane lei;
Cheltuieli: 26,8 milioane lei;
Bani salarii: 18 milioane lei; Compania preconizează că va avea 241 angajați până la finalul anului;
Investiții: 14 milioane lei în principal pentru dotarea cu utilaje;
Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde se va ocupa de administrarea, exploatarea, întreținerea și protejarea arborilor și spațiilor verzi din București.
15. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.
Venituri: 123 milioane lei;
Cheltuieli: 118 milioane lei;
Bani salarii: 22 milioane lei; Compania estimează că va avea 443 de angajați la finalul anului;
Investiții: 200.000 lei. În 2017 compania a alocat 70 milioane pentru dotări;
Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje va realiza modernizarea și reabilitarea străzilor din Capitală, precum și reabilitarea/construirea de poduri și pasaje.
16. Compania Municipală Sport pentru Toți București S.A.
Venituri: 16,4 milioane lei;
Cheltuieli: 15,5 milioane lei;
Bani salarii: 9,3 milioane lei; Compania preconizează că va avea 108 angajați până la finalul anului;
Investiții: 1,8 milioane lei;
17. Compania Municipală Iluminat Public București S.A.
Venituri: 35 milioane lei din delegarea contractului de iluminat public pentru oraș;
Cheltuieli: 33 milioane lei;
Bani salarii: 17 milioane lei; Compania estimează că va avea 165 de angajați la finalul anului;
Investiții: 9,5 milioane lei în principal în utilaje și alte dotări necesare funcționării;
Compania Municipală Iluminat Public se va ocupa de modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Capitală.
18. Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
Venituri: circa 70 milioane lei;
Cheltuieli: circa 70 milioane lei;
Bani salarii: 29 milioane lei; Compania estimează că va avea 550 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 30 milioane lei (utilaje și alte dotări);
Compania Parcuri și Grădini se va ocupa de întreținerea și modernizarea parcurilor și grădinilor publice din Capitală.
19. Trustul de Clădiri Metropolitane S.A.
Venituri: 88 milioane lei;
Cheltuieli: 87,8 milioane lei;
Bani salarii: 32,5 milioane lei; Compania estimează că va avea 430 angajați până la finalul anului;
Investiții: 30 milioane lei (utilaje, autoturisme, licențe)
Trustul de Clădiri Metropolitane SĂ - va avea că obiect de activitate construcția de locuințe pentru tineri, locuințe sociale, cămine de studenți, de bătrâni, extinderi de școli etc.
În alcătuirea bugetului de venituri "s-au avut în vedere realizarea lucrărilor de reparații și reabilitare la liceul Grup Școlar Nichita Stănescu, realizarea a trei Săli de sport multifuncționale în sectorul 3, două parcări supraetajate în sectorul 3, ansamblu rezidențial P+8 pentru tineri - 290 unități locative, ansamblu locuințe sociale - 200 unități locative, amenajare și recompartimentare clădiri de birouri atât pentru unele companii municipale precum și pentru unități subordonate Municipiului București, renovări ale clădirilor în care își desfășoară activitatea unități subordonate Municipiului București, amenajări ateliere și service auto. În total, veniturile societății realizate din efectuarea lucrărilor de execuție a fost estimată la suma de 76.703.000 lei. Veniturile rezultate din activitatea de proiectare au fost estimate la suma de 11.425.000 lei, în funcție de proiectele aflate pe listele de investiții ale Municipiului București, ale unităților subordonate precum și ale unor Companii aparținând Holdingului Municipal, dar și în funcție de capacitatea societății de realizare a acestora", se arată in proiectul de buget.
20. Compania Municipală Managementul Transportului București S.A.
Venituri: 12 milioane lei;
Cheltuieli: 11,2 milioane lei;
Bani salarii: 8,2 milioane lei; Compania estimează că va avea 77 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 0
Compania Municipală Managementul Transportului S.A va desfășura activități de modernizare a transportului public din București și zonele limitrofe Capitalei.
21. Compania Municipală Medicală București S.A.
Venituri: 6,3 milioane lei;
Cheltuieli: 6,3 milioane lei;
Bani salarii: 4,5 milioane lei; Compania estimează că va avea la finalul anului 283 angajați;
Investiții: 0
Compania Municipală Medicală București are ca scop să identifice, împreună cu instituțiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost care să asigure o mai bună protecție a vârstnicilor din București. Astfel, pentru anul 2018, se prevede derularea unui astfel de program, printr-o variantă tehnologizată, pentru 10.000 de persoane vârstnice, bolnave cronice.
22. Compania Municipală Cimitire București S.A.
Venituri: 20 milioane lei;
Cheltuieli: 19,8 milioane lei;
Bani salarii: 6,2 milioane lei; Compania estimează că va avea 300 de angajați până la finalul anului;
Investiții: 250.000 lei pentru dotări;
Compania Municipală Cimitire București S.A. va administra 15 cimitire și 2 crematorii din București, realizând activități de întreținere, modernizare etc.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Înregistrare cu Piedone beat mort în care spune cum vrea să-l execute pe Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorilor Constanța
O inregistrare halucinanta intre Cristian Popescu Piedone, actualul președinte al ANPC și șeful Corpului de Control al i ...
-
Companie europeană, complice la jaful rusesc: Grâne ucrainene din teritoriile ocupate, furate de ruși și împinsă pe piețele mondiale. Ce relevanta are pentru România
O firma care opereaza sub brandul unei companii daneze de inspecție maritima a supervizat exportul a peste 170.000 de to ...
-
Baronii Hranei: Giganții din sectorul agroalimentar și concentrarea corporativă în domeniul geneticii si otravurilor din mâncare
În timpul pandemiei de Covid și al izbucnirii razboiului din Ucraina, corporațiile globaloiste au aratat cum, in p ...
-
Marele plan secret al CIA a ieșit la iveală: Ucigașul lui Kenedy era, de fapt, agent secret, infiltrat într-un grup cubanez
Noi documente arata ca un ofițer cunoscut doar sub numele de Howard a condus un grup cubanez care a interacționat cu Osw ...
-
Tucker Carlson e convins că Jeffrey Epstein a fost agent Mossad și i s-a mușamalizat dosarul
Tucker Carlson a ținut un discurs fulminant. Printre subiectele abordate a fost și mușamalizarea dosarului Epstein, incl ...
-
Cine e de fapt criminal și de ce se vrea să se incrimineze trecutul României. Genocidul israelian al Vexlerilor e in desfășurare in aceste momente in Gaza
Romania este o țara unica pe lume - singura țara de pe Planeta cu președinți post decembrie 89 aparținand unor minoritaț ...
-
Judecătorii executanți de la CCR care primesc și salariu, și pensii colosale de la stat. Veniturile șocante raportate de judecătoarea favorită să preia funcția de conducere
Dupa anularea alegerilor și interzicerea unor candidați, dupa scandalul pensiilor speciale, scandalul numirilor controve ...
-
BNR face un recensământ al avuției cetățenilor români la ordinul Uniunii Europene. Scopul ascuns este confiscarea celor 2 milioane de locuinte si proprietati cu succesiune vacantă
Banca Naționala a Romaniei a lansat in SICAP un contract de 6 milioane lei pentru servicii de cercetare statistica in te ...
-
Lista oamenilor de afaceri cu probleme penale care au încheiat contracte de consultanță cu generalii SRI Coldea și Dumbravă
DNA ii acuza pe generalii SRI (r) Dumitru Dumbrava și Florian Coldea (foto) și de exercitarea și, respectiv, complicitat ...
-
Europa Liberă prezintă documentele "strict confidențiale" prin care Ciolacu, Iohannis & Ciucă au fost avertizați despre dezastrul bugetar al României si nu au facut nimic
Cei mai importanți oameni din statul roman știau inca din august 2024 ca Romania se indreapta catre un dezastru bugetar. ...
-
Stenograme din rechizitoriul DNA: Coldea e șeful cel mare al grupului infracțional organizat. "CĂTĂLINE! CĂTĂLINE, te rog eu frumos, mi-am luat-o în bot și mi-o iau!"
DNA il acuza pe fostul general SRI Florian Coldea de constituirea unui grup infracțional organizat, alaturi de un alt fo ...
-
Iata unde sunt banii despre care se vorbește ca sunt lipsă la buget. Bolojane, te bagi?!
E.ON Energie Romania SA: cifra de afaceri 13.725.371.052 lei, profit 0, pierdere 358.899.374 leiENEL Energie SA: cifra d ...
-
Ucrainienii abia mai rezistă. Putin vrea să cucerească urgent Odesa și să aibă graniță comună cu România si să înglobeze Transnistria
Vladimir Putin vrea sa cucereasca Odesa pentru a taia accesul Ucrainei la principalul sau port la Marea Neagra, a relata ...
-
Info Sud-Est: Containere ale flotei iraniene, aflată sub sancțiuni UE și SUA, ajung în Portul Constanța, în timp ce Autoritatea Vamală spune că nu știe ce mărfuri intră în țară
Dupa ce flota maritima a Iranului a intrat sub sancțiunile Uniunii Europene pentru ca transporta drone pentru Rusia, con ...
-
RepoterIs - La Facultatea de Mecanică, de la decan în jos toți sunt rude: soți și soții, tați și copii. Tablou de familie cu profesori, noră, nepoată, fiu
Cei mai importanți profesori ai Facultații de Mecanica din cadrul Universitații Tehnice lucreaza alaturi de rudele lor a ...
-
O analiză de excepție: Războaie diabolice declanșate de știri false. Reînarmarea este rodul propagandei pe fondul spălării pe creier a maselor
„Inima" Papei „sangereaza cand se gandește la Ucraina, la situația tragica și inumana din Gaza și la Orientu ...
-
Tucker Carlson dezvăluie complotul lui Rupert Murdoch de a-l înlătura pe Donald Trump
Fostul prezentator al Fox News, Tucker Carlson, a afirmat ca familia Murdoch a incercat sa-l recruteze pentru a candida ...
-
E prăpăd: Armata israeliană ascunde amploarea reală a pierderilor după violentele atacuri cu rachete hipersonice iraniene
Israelul a recunoscut ca a fost lovit de peste 50 de rachete trase de Iran si care au ucis 28 de persoane in cele 12 zil ...
-
Efectul Palantir: Armata SUA recrutează titani din Silicon Valley ca locotenenți-colonei. O nouă eră a fuziunii dintre tehnologie și armată
Într-o mișcare revoluționara care a provocat valuri atat in sectorul tehnologic, cat și in cel al apararii, Armata ...
-
Averile miniștrilor din Guvernul Bolojan. Care sunt cele mai bogate persoane din cabinet
Averile miniștrilor din Guvernul Bolojan variaza destul de mult. Daca unii au mai multe proprietați și conturi in banci, ...
-
Algoritmul Palantir a scos la iveală acuzația nucleară cheie care a declanșat războiul dintre Israel si Iran
Autor: Alastair Crooke Rezoluția Consiliului AIEA din 12 iunie 2025 privind „nerespectarea" obligațiilor Iranului ...
-
Arena haLeilor: Vicepremierul de cartel Dragoș Anastasiu in fruntea bucatelor puse pe masa interlopului Nicu Gheară
Firma vicepremierului Dragoș Anastasiu, cel care vrea sa reformeze statul ca in emisiunea "Arena Leilor" - unde a presta ...
-
Bani de mâncare de la stat și pentru cei cu salarii de peste 12.000 lei. Cine mai primeste indemnizatie de hrana si cât
Mii de bugetari, inclusiv cei cu salarii lunare de peste 10.000 de lei, continua sa incaseze lunar diferite sporuri de l ...
-
Escrocheriile penibile ale viitorului ministru al Economiei: Și-a „vândut"apartamentul din București ca să încaseze bani pentru chirie de la Parlament
Deputatul de Gorj, Radu Miruța, nominalizat de USR ministrul economiei și digitalizarii, are multe afaceri dubioase la a ...
-
SCENARIU PROBABIL POST-APOCALIPTIC: BUCUREȘTI DUPĂ UN ATAC NUCLEAR!
Context de declanșare: Pe fondul unui conflict regional escaladat (de exemplu, intre NATO și o putere eurasiatica), Bucu ...
-
Cum l-a păcălit Netanyahu pe Trump sa atace Iranul. A avut intr-adevar Mossad informatii ca iranienii muta activele nucleare si pun focoase pe rachetele hipersonice?!
Președintele american Donald Trump a anunțat, duminica dimineața, ca SUA a efectuat un „atac foarte reusit" impotr ...
-
STENOGRAME DNA - Cum se pensionau militarii cu șpagă la șeful secției de Neurochirurgie de la "Carol Davila": "Vrei să intri în comisie?"
Mai mulți militari ar fi dat șpagi șefului secției de Neurochirurgie de la Spitalul "Carol Davila", Marian Mitrica, pent ...
-
Directorul CFR Călători: "Am peste 11.000 de euro pe lună. Ce înseamnă angajat al statului? Trebuie să mor de foame?!"
Traian Preoteasa, directorul CFR Calatori, a fost intrebat intr-o conferinta de presa despre declaratia sa de avere si c ...
-
Scandal monstru pe Bulgaria: Politico acuză că guvernul de la Sofia a redus artificial inflația pentru a intra în zona euro
Politico publica o ancheta exploziva, acuzand ca Bulgaria, aproape de aderarea la zona euro, ar fi „manipulat" dat ...
-
Rusia și-a orientat strategia pentru a pune mâna pe România: "Rețeta nu e complicată, dar e pusă ingenios în practică"
Cercetator al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga" al Academiei Romane și specializat in istoria fostei URSS și ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu