Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine a fost, de fapt, Osama bin Laden! CIA i-a publicat jurnalul personal

Postat la: 03.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Osama bin Laden continuă să rămână în atenția americanilor, chiar și după moartea sa, nu atât prin faptul că a fost liderul unuia dintre cele mai periculoase grupări teroriste din istorie, ci prin pericolul pe care încă îl reprezintă observațiile și așa-zisele sale învățături, scrise pentru a-i radicaliza pe musulmani.

The Guardian a publicat informații din importantul document și aflăm că Osama bin Laden devenise un fin cunoscător al Occidentului, dar perspectiva pe care și-o formase despre oamenii „decadenți", venea prin prisma viziunii sale extremiste islamiste.

Documentul a fost publicat miercuri, 1 noiembrie de CIA, „în interesul transparenței și pentru a sprijini opinia publică în a înțelege fenomenul al-Qaida și pe Bin Laden". Conform relatărilor din jurnal, el a călătorit în Occident încă din copilărie, pentru a fi supus unui tratament nespecificat, când era în clasa a șasea și avea 13 ani.

În anul următor, adolescentul Bin Laden, care era fiul unui miliardar saudit cu afaceri în domeniul construcțiilor, a mers în Marea Britanie pentru o perioadă de zece luni, pentru a studia. Aici, el a urmat cursuri de limba engleză la Universitatea din Oxford, fiind fascinat de opera lui Shakespeare, dar totuși încerca să se împotrivească atracției seducătoare a culturii britanice.

Vizitele la casa memorială Shakespeare, din Stratford-upon-Avon l-au impresionat (cu toate că neagă acest lucru), dar știa că englezii sunt o societate „decadentă". Vârsta l-a împiedicat să-și formeze o părere clară despre noua lume în care pășise, dar mergea în fiecare duminică să viziteze casa lui Shakespeare: „Nu am fost impresionat și am constatat că erau o societate diferită de a noastră și o societate cu principii morale permisive", notase Bin Laden în jurnal.

Jurnalul pare să fie scris parțial, și de fiul lui Osama bin Laden, Khalid, care, de asemenea, a fost ucis în timpul atacului aerian al americanilor. După detaliile autobiografice oferite, fostul lider al-Qaida formulează un preludiu al teoriei islamiste și îndeamnă musulmanii din întreaga lume să se unească și să pornească un jihad împotriva tuturor națiunilor non-musulmane. S-au scris numeroase studii despre posibila călătorie a lui Bin Laden în Occident, când era tânăr, dar jurnalul său personal este prima confirmare a acestei teorii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE