Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce sumă a multiplicat Claudiu Manda de 5000 de ori

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Claudiu Manda a pozat într-un socialist cu datorii și rate la bancă în momentul declanșării scandalului legat de achiziționarea unei case cu robinete de aur și încuietori cu, cristale Swarovski. Lumea Politică vă prezintă în exclusivitate cum a reușit să cumpere Manda cu 90 de lei o treime dintr-o afacere de milioane.

Pe urma apartamentului lui Manda

Senatorul Claudiu Manda a explicat faptul că pentru a achiziționa casa prezentată de presă a trebuit să se împrumute și urmează să vândă un apartament înregistrat pe o firmă la care este asociat. Firma respectivă se numește Imoband Oltenia și a fost fondată în 2011 de Claudiu și Adina Andreea Manda, fosta soție a politicianului.
La un an de la lansare avea active de 183000 lei, iar în 2013 valoarea activelor a crescut la 379000 lei, valoarea menținându-se aproximativ la același nivel până în prezent. De menționat este faptul că firma are datoriile totale mai mari ca activele.
În 2014, Andreea Manda părăsește societatea, în locul ei fiind cooptat, cu 2,5% din părțile sociale, un anume Florin Cătălin Tabacu care este numit și administrator.

Afacerea mileniului

Pe 23 martie 2015 Claudiu Manda reușește afacerea mileniului. Politicianul despre care Traian Băsescu spunea că are experiență economică limitată la tăierea biletelor la intrarea Casei Studenților reușește un jackpot.
Socialistul Manda participă cu 90 de lei, prin firma sa Imoband Oltenia, la majorarea capitalului social al Scai Agro Holding SRL, o societate deținută până la acel moment de un unic asociat - Paul Alin Dragu. În schimbul celor 90 de lei, firma lui Manda primește 31% din compania lui Dragu.
Afacerea este spectaculoasă deoarece Scai Agro Holding avea, la momentul tranzacției, active de 1,7 milioane de lei. La un calcul simplu vedem că Manda primea pentru 90 de lei active de 500.000 de lei (31% din Scai Agro Holding). Dintr-un foc, Claudiu Manda își multiplica investiția de 5555 ori.
Anul trecut, firma la care indirect Manda deține 31% din părțile sociale a generat venituri de 2,2 milioane de lei. Majoritatea acestor venituri sunt realizate din exploatarea unor terenuri în zona localității Ișalnița din apropiere de Craiova. Acolo, Scai Agro Holding suprafețe mari în proprietate dar și în arendă. Astfel, holdingul din care Manda deține indirect aproape o treime este greu de evaluat.

Recompensă pentru asociat

La un an de la tranzacția prin care Manda și-a multiplicat investiția de peste cinci mii de ori, asociatul său de la Scai Agro Holding a fost numit în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă Oltenia. Alin Paul Dragu conducerea firmei înființată de Consiliul Județean și consiliile locale din mai multe orașe din Dolj.
„Selecția" candidaților pentru acest post a fost făcută de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia și semnată de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Compania de Apă a generat în 2017 venituri de 109 milioane de lei (23 milioane de euro) și gestionează active de 600 de milioane de lei (126 milioane de euro).

Cititi articolul integral AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE