Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Caz incredibil la Spitalul Universitar: medicamente și materiale sanitare expirate! Prejudiciul este imens

Postat la: 15.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O consilieră a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este bănuită că ar fi produs un prejudiciu uriaș Spitalului Universitar din București, după ce a achiziționat kituri de dializă hepatică, dar pe care instituția nu le-a folosit, așa încât acestea au expirat.

Kiturile de dializă hepatică achiziționate pe banii din programul AP-ATI, în perioada 2013-2015, nu au fost folosite niciodată și au expirat pe secția de ATI a Spitalului Universitar, conform surselor Ziuanews. În momentul în care au fost cumpărate, șef al secției ATI era Elena Copaciu, nimeni alta decât viitoarea consilieră personală a ministrului Vlad Voiculescu.

Prejudiciul în acest caz este depășește 350.000 de lei. Aici nu mai punem la socoteală kiturile de identificare bacteriană care au fost plătite tot cu banii din programul AP-APTI, dar care nu au ajuns niciodată la Spitalul Universitar.

Această situație a ieșit la iveală după ce anul trecut, la cererea actualului manager, s-a dispus efectuarea inventarierii materialelor sanitare, materiale de laborator, reactivi, dezinfectanți și piese de schimb din gestiunea AP-ATI. Astfel, s-a constatat faptul că acele kituri cumpărate în 2014 expiraseră în 2016, fără să fi fost folosite.

Interesant este faptul că, recent, Elena Copaciu a acuzat Spitalul Universitar, în mediul virtual, că nu ar avea circuite corespunzătoare și că reprezintă un pericol pentru bolnavi. Asta în condițiile în care chiar ea a condus secția de terapie intensivă a spitalului până în octombrie 2015, fix pe aceleași circuite pe care acum le cataloghează ca fiind nefuncționale.

De precizat că Elena Copaciu, din poziția de consilier personal a ministrului Vlad Voiculescu, ar fi putut face circuitele funcționale și fără risc pentru bolnavi. Lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat.

Luca Iliescu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE