Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Capusa Sindserv colecteaza taxa discriminatorie Radio-TV pentru un comision de 3%

Postat la: 29.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unul din motivele pentru care s-a cerut ca taxa radio-tv sa fie scoasa prin lege a fots, pe langa faptul ca era din start discriminatorie, ca oferea mai multor firme capusa posibilitatea sa colecteze aceasta taxa contra unui comision. Asa cum pentru bucuresteni, de pilda, taxa se regasea in factura de curent. La fel, Sindserv, o alta companie capusa, colecta aceasta taxa pentru un comisiond e 3%.

Căpușarii plecaţi în 2002 din Electrica pentru a deveni, concomitent, parlamentari, patroni şi lideri de sindicat peste câteva mii de angajaţi, au primit numai în ultimul an de zile, de la ENEL, Electrica şi E.ON, contracte de 150 milioane lei (35 milioane de euro) pentru citirea contoarelor şi verificarea consumatorilor casnici. Cei mai mulţi bani au mers către Sindserv SA, controlată de deputatul la al treilea mandat Dumitru Chiriţă, cel care reuşea, la un moment dat, să fie preşedintele a trei sindicate, angajat al ENEL, lider PSD, parlamentar, dar şi administrator la căpuşa Sindserv, toate în acelaşi timp.

Sindserv are peste 1.000 de angajaţi şi este unul din motivele pentru care facturile la energie electrică ale românilor sunt mult mai mari decât consumă aceştia în realitate, asta fără a mai pune la socoteală furturile pe faţă practicate de ENEL, aşa cum au fost argumentate de procurorii anticorupţie. Jaful prin căpuşare este tolerat, mai mult ca sigur, în mod cointeresat, de guvernanţi, din moment ce aceştia au privatizat în asemenea hal piaţa distribuţiei de energie electrică. În condiţiile în care italienii de la ENEL au anunţat oficial că se retrag din România, după ce cam toată lumea s-a prins cum şi-au bătut joc de consumatorii casnici.

Pe 1 august a.c., Sinderv SA a primit un contract în valoare de 2.880.000 lei, fără TVA, pentru efectuarea de controale în vederea depistării intervenţiilor neautorizate de energie electrică pentru filialele ENEL Distribuţie din Muntenia, Banat şi Dobrogea. Serviciile vor fi prestate în judeţele Ilfov, Giurgiu, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti.

Sindserv a fost infiinţată în 2002, prin preluarea de la Electrica, pe baza unui simplu protocol, a serviciilor de citire a contoarelor electrice, de către liderii de sindicat de la acea vreme, Sindserv este exemplul de manual al unei firme căpuşă, care se hrăneşte exclusiv din compania-gazdă. Sindserv are ca acţionar majoritar Federaţia Energia Mileniului (FEM) III şi alte persoane fizice, evident, aleşi din rândul şmecherilor sindicalişti, majoritatea din federaţia afiliată Univers.

Serviciile prestate de Sindserv şi plătite de ENEL şi ceilalţi distribuitori cu zeci de milioane de euro sunt decontate pe facturile la energie electrică ale fiecărui consumator din România. Şi, pentru că vorbeam de contracte, merită amintit faptul că, numai în ultimul an de zile, în perioada martie 2013- august 2014, Sindserv a primit de la ENEL, Electrica şi E.ON contracte în valoare totală de 150 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 35 milioane de euro. Printre aceste contracte se afla si cel de colectare a taxei Radio-TV, prin factura lunara la curent, pentru care Sindserv primeste un comisiond e 3%, cumulat, o suma uriasa pentru care nu face nimic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE