Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cameleonul Florin Jianu și onoarea sa nereperată de ministru

Postat la: 06.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi-a anunţat saptamana trecuta demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, surprinzand intr-o oarecare masura pe fostii sai colegi de cabinet.

Problema nu este ca a demisionat, ci de ce l-au pus si cine l-a recomandat. Talentul si familia, spune replica celebra a regretatului Puiu Calinescu. Talentul nu-i recomanda, ci doar familia. Dar nu familia sa, ci marea familie politica a baronului de Olt Paul Stanescu. Insa, dupa demisie a inceput sa bata campii pe la televiziuni, pozand in Fat Frumos si calugarul Vasile care, vezi Doamne, nu vrea sa se compromita in actuala mocirla politica. In realitatea, pozand in victima, Florin Jianu nu urmareste decat sa se catere cat mai sus pe esicherul politic, fapt pentru care a jucat la cacialma, sperand ca intr-o zi, o saptamana, o luna sau poate pana la Sfantul Asteapta, va ajunge premier propus de PNL sau de PSD. Vise taica, vise si iar vise! Iar Jianu viseaza cu ochii deschisi, vanzand gogosi celor din Piata Victorie si de la PNL.

„Când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îți ia mințile"

Cu un tupeu iesit din comun, Florin Jianu, de care nimeni nu stia pana prin 2014, cand baronul de Olt-Paul Stanescu, l-a parasutat in cabinetul Ponta si, ulterior, in echipa lui Grindeanu, adica in 2017, spune că se opreşte din activitatea guvernamentală pentru că aşa îi dictează conştiinţa, "iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume". Ooopsss! Ce spui musiu? Asa iti dicteaza constiinta? Cine te crede? Nici macar Isaura lui Bercea Mondial. Care constiinta? Acea care in campania electorala din 2016 se plimba intre PNL si PSD dand copy paste la programul PSD ca sa cresti in ochii PNL? Sau aceea care se ratoia la Iohannis ca sa-l puna premier pe Dragnea, dupa ce iti lasasei amprenta pe pliantele PNL? Se spune ca atunci cand Dumnezeu vrea sa te piarda, mai intai iti ia mintile. Si asa se poate explica si interviul pe care l-a dat dupa demisie la CNN in emisiunea "Quest means business", realizată de Richard Quest.

"Vreau să rămân în istorie ca un om corect, vreau să mă aflu de partea corectă a istoriei. Iar problema cu acest fragment de legislaţie - nu mă refer la chestiunea tehnică, pentru că, să fiu sincer, nu intră în aptitudinile mele tehnice - dar ce vă pot spune este că adoptarea unei legislaţii fără a informa, anterior, membrii guvernului, fără ca presa să fie prezentă şi aproape în mijlocul nopţii, nu este ceva corect.", a spus Jianu. Aoleuuu! Sa ramai in istorie ca un om corect? Ce spui mister? Dar de ce te-a debarcat Ponta din Guvern? Nu cumva din prea multa constiinta si corectitudine in fonduri europene si off shor-uri!?

"Principala mea opoziţie se referă la faptul că, atunci când vine vorba despre politică, vorbim despre sentimente. Iar dacă faci aşa ceva, după cum v-am spus, fără prezenţa presei, în miezul nopţii, fără a informa şi aşa mai departe, te poţi aştepta, pe de o parte, ca toată lumea să fie nemulţumită, nu numai unele persoane, ci toată lumea va fi nemulţumită. Pe de altă parte, nu te poţi aştepta la un viitor mai bun, pentru că, dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla din nou şi a doua oară. ", a declarat Jianu la CNN. Poate ca Jianu are dreptate cand spune „dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla din nou şi a doua oară", si este valabila afirmatia in cazul sau de ministru. S-a intamplat sa ajunga ministru in cabitetul Ponta si s-a intamplat din nou si a doua oara in echipa Grindeanu. Doar simple intamplari si nimic altceva! Si poate doar cate ceva din schita „Justitie" a lui Ioan Luca Caragiale: „Da, domn' judecător, onoarea mea, săru' mâna, nereperată, cum remâne?"

Ministrul care a dat copy paste la PSD pentru PNL

ZIUAnews a prezentat pe larg anumite intamplari din trecutul glorios a lui Florin Jianu, dar mai ales tangoul politic și patronal pe care acesta l-a facut in anii trecuti intre PSD și PNL. Florin Jianu se da drept un pesedist infocat, dar, in realitate, el a coabitat perfect cu liberalii, adica a jucat la doua capete sau chiar trei pana in ultima zi de campaniei electorala din 2016. Cand a vazut ca barca liberala se scufunda iar PSD-ul este pe val, el a inceput sa tipe la PNL, in ultima zi de campanie, exprimandu-se cu "profunda indignare cu privire la folosirea neautorizata in scopuri electorale a numelui sau, in cadrul brosurii PNL Business Plan Romania, lansata in data de 6 decembrie 2016".

Practic, Jianu sustinea ca PNL-ul Alinei Gorghiu a folosit ilegal pe o brosura electorala numele sau si al organizatiei patronale pe care care o pastoreste. Insa, Florin Jianu uita sa mentioneze ca liberalii au folosit in acea brosura liberala o serie de proiecte si initiative copiate de la PSD, mai ales la capitoul turism. Si Jianu impreuna cu prietenul sau liberal Dragos Anastasiu stiu cel mai bine acest lucru, adica cum s-a facut si aparut in brosura acel copy paste.

Iar o dovada extrem de concludenta a baletului lui Jianu intre PSD si PNL este faptul ca liberalul Dragos Anastasiu a carui iubita (Helen Hildegard Brandl), a candidat, fara succes, la Senat pe lista PNL Bucuresti, a fost invitat de catre organizatia lui Jianu sa participe pe 16 noienbrie 2016, la lansarea programului economic al PSD de la Palatul Parlamentului. Singura diferenta intre cei doi a fost ca Jianu era pe locul 22 pe lista invitatilor si venea cu o masina de Olt, iar Anastasiu a fost pe locul 52 dar avea acces cu masina de Bucuresti doar pana la ora 16.15.

Jianu l-a somat pe Iohannis să-l pună premier pe Dragnea

A doua zi dupa alegeri, adica ieri, 12 decembrie 2016, Florin Jianu, cu un tupeu iesit din comun si ca sa se dea bine cu PSD dar mai ales sa intre in gratiile lui Liviu Dragnea, il someaza pe presedintele Klaus Iohannis sa urgenteze „desemnarea domnului Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat în funcția de prim-ministru ar asigura inclusiv funcționarea optimă și eficace a guvernării, precum și suportul Parlamentului pentru adoptarea legilor necesare bunului mers al economiei.". Dar Florin Jianu uita ca s-a opus anul acesta, prin diverse tertipuri si aranjamente regizate impreuna cu Dragos Anastasiu si vicepremierul de atunci Costin Borc, introducerii impozitului specific in turism, care a fost una dintre prioritatile legislative ale PSD. De fapt, Jianu si Anastasiu, nu vor decat sa infiinteze ORT si sa controleze fondurile de promovare turistica ale Romaniei.
Business-urile off-shore-uri din Cipru ale lui Jianu

Poate ca acum n-ar fi rau ca liderii PSD sa-si aminteasca de ce a fost Florin Jianu demis de catre Victor Ponta. ZIUAnews a semnalat la vremea aceea ca intre ministrul susţinut de PC pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turim, Florin- Nicolae Jianu, şi familia primarului PDL al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, arestat si condamnat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft, a existat o relaţie de afaceri mai puţin cunoscută. Membrii familiilor Jianu şi Pinalti au derulat împreună, în anii trecuţi, mai multe business-uri foarte interesante prin off-shore-uri din Cipru. Mai exact este vorba despre Lavinia Mirabela Borcoş, 33 de ani, căsătorită cu ministrul Florin Jianu şi Gabriel Ştefan, 33 de ani, fiul primarului Gheorghe Ştefan. Lavinia Jianu a fost asociată în firma de consultanţă pentru afaceri şi management „Fast Accessing Solutions" SRL, din Bucureşti, cu două off-shore-uri cu aceeaşi adresă din Cipru: „Hammered Holdings Limited" şi „Tainz Holdings Limited", înfiinţate la două zile distanţă unul de celălalt, în mai 2009, şi reprezentate de Ionuţ Dragoş

Măstăcăneanu, tot de 33 de ani, din Piatra Neamţ.

Trebuie precizat că Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu este partenerul de afaceri şi interpusul fraţilor Gabriel şi Giorgiana Ştefan (copiii lui Gheorghe Ştefan- Pinalti) în toate afacerile acestora. Mai mult, Gabriel Ştefan apare, oficial ca asociat la "Hammered Holdings Limited" şi "Tainz Holdings Limited" în cadrul firmei de consultanţă în management şi afaceri „Stone Real Construct" SRL. Tot de consultanţă se ocupă şi firma Laviniei Jianu, sus-menţionată "Fast Accessing Solutions", unde, pe lângă cele două off-shore-uri ale lui Gabriel Ştefan, mai apare că asociată şi Oana Mihaela Bâra, culmea, de aceeaşi vârstă cu soţia lui Jianu, adică 33 de ani, şi născută tot în Piatră Neamţ, dar domiciliată în Bucureşti.

Oana Mihaela Bâra şi Mihaela Jianu sunt nu numai partenere de afaceri, ci şi bune prietene şi colege de muncă, ambele fiind coordonatoare de proiecte europene în Consiliul Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), entitate aflată în subordinea soţului Florin Jianu, ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism. Surprinzător, firma soţiei ministrului Florin Jianu şi a lui Gabriel Ştefan- „Fast Accessing Solutions" Bucureşti, a fost dizolvată şi lichidată brusc, la cererea asociaţilor, pe 3 aprilie 2013, deşi avea activitate şi înregistra chiar şi profit. Dacă ţinem cont de implicarea lui Gheorghe Ştefan în dosarul Microsoft şi de şpăgile de milioane de euro vehiculate în acest caz de corupţie, această lichidare bruscă a firmei controlate de Lavinia Mirabela Jianu şi Gabriel Ştefan ridică multe întrebări, fără răspuns deocamdată.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE