Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cătălin Homor: Dragnea minte- „CNADNR nu a importat niciodată sare pentru deszăpezire"

Postat la: 22.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Imediat dupa premierul Dacian Ciolos a prezentat, la inceputul acestei saptamani, in Parlament, situatie privind economia Romaniei, liderul PSD-Liviu Dragnea, l-a acuzat ca ceea ce a prezentat nu reprezinta situatia reala, dand si cateva exemple.

„A vorbit de valorificarea resurselor naturale: tocmai CNADNR importa sare de 67 mil euro, sarea din Romania nu mai e buna", a declarat Liviu Dragnea. Oops! Sa ajungi sa importi sare, cand Romania are sare pentru toata Europa, este o acuzatie extrem de grava si cu implicatii uriase. Insa, surpriza, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - CNADNR, dezminte categoric afirmatiile liderul PSD, lasand sa se inteleaga ca Dragnea a mintit.

„CNADNR SA a achiziţionat sare necesară pentru deszăpezire numai de la producătorul național Societatea Naţională a Sării SA"

ZIUAnews a solicitat CNADNR (vezi documentul in facsimil) sa precizeze care este cantitatea totală de sare importată în decursul acestui an, la ce pret a fost importata si de unde. Raspunsul directorului general al CNADNR, Catalin Homor, a fost clar si nu lasa loc niciunei interpretari: „Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA nu a importat niciodată sare necesară pentru deszăpezire". Mai mult, Catalin Homor a declarat scris pentru ZIUAnews ca „Până în prezent, CNADNR SA a achiziţionat sare necesară pentru deszăpezire numai de la producătorul național Societatea Naţională a Sării SA".

Tototdata, CNADNR a comunicat catre ZIUAnews ca „La acest moment a fost iniţiată de către CNADNR SA procedura de achiziţie având ca obiect furnizare şi transport sare pentru deszăpezire necesară în campania de iarnă 2016-2017. Cantitatea de sare necesară acestui an este de 250.000 tone în valoare estimată de 63.125.000 lei fără TVA ". Practic, din acest raspuns reiese clar ca liderul PSD Liviu Dragnea a mintit chiar in plenul Parlamentului pentru ca CNADNR nu importa sare pentru dezapezirea drumurilor, ci achizitioneaza de la producătorul național Societatea Naţională a Sării SA la pretul de circa 252 euro/tona.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE