Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bombă: Vătaful de la Radio România, Ovidiu Miculescu, obligat să plătească 100.000 de euro pentru daune morale

Postat la: 26.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acum doi ani, mai precis, în 4 decembrie 2014, Mihai Miclăus, redactor la Radio România Cluj, a depus în instanță o acțiune împotriva Societății Române de Radiodifuziune (SRR) conduse de catre controversatul Ovidiu Miculescu și SRR – Radio Cluj. În acea acțiune Mihai Miclaus a solicitat ca instanța să constate mai multe încălcări ale unor drepturi fundamentale, printre care, că a fost discriminat, că a fost hărțuit la locul de muncă – mobbing- etc.

Miclăuș a mai solicitat să i se anuleze două sancțiuni și chiar evaluarea efectuată, la vremea respectivă, de către numita cu delegație în funcția de redactor șef, Nicoleta Ghișa, precum și daune morale în cuantum de 100.000 Euro. Dupa mai bine de doi ani de procese, pe 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Cluj, prin Hotararea nr. 2658/2016 ii da castig de cauza lui Mihai Miclaus si „Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 100.000 euro (în echivalent în lei) reprezentând daune morale. Respinge apelul declarat de pârâtele S.R.R. Cluj şi S.R.R. împotriva aceleiaşi sentinţe şi respectiv împotriva încheierii civile din 10.07.2015 pronunţată în acelaşi dosar. Decizia este definitivă”.

Practic, Curtea de Apel Cluj sanctioneaza drastic abuzul presedintelui director general al Radio Romania- Ovidiu Miculescu impotriva jurnalistului Mihai Miclaus si-l, obliga sa plateasca ca daune morale o suma record pentru un litigiu de munca- 100.000 de euro. Insa, Miculescu nu trebuie sa achite singur aceasta suma ci impreuna cu cei care au contribuit la hărțuirea și discriminarea lui Mihai Miclaus - Bogdan Roșca Zasmencu și Nicoleta Ghișa. Ramane de vazut ce va spune Curtea de Conturi a Romaniei, mai ales ca Ovidiu Miculescu a cerut, și onor Consiliul de Administrație al SRR, a aprobat, angajarea unei case de avocatură pentru a ”lupta” împotriva jurnalistului Mihai Miclaus. Dar, printr-o nota transmisa membrilor Consiliului de Administratie al SRR, sindicalistii de la Radio Romania cer ca suma de 100.000 de euro sa nu fie achitata din bugetul radioului public, ci de cei care au comis abuzul, in special de Miculescu.
 
Portal  > Curtea de Apel CLUJ  >Informaţii dosar
Nr. unic: 6294/117/2014
Data inregistrarii: 07.10.2016
Data ultimei modificari: 21.12.2016
Sectie: Secţia I civilă
Materie: Litigii de muncă
Obiect: Pretentii
Stadiu procesual:Apel
Părţi: MICLAUS MIHAI IOAN; SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE – STUDIOUL REGIONAL CLUJ


Ora estimata: 8:30 Complet: Complet recalificari Tip solutie: Schimbat în parte Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de reclamant M.M.I. împotriva sentinţei civile nr. 1581 din 13.05.2016 a Tribunalului Cluj pronunţată în dosar nr. 6294/117/2014 pe care o schimbă în parte în sensul că anulează decizia de sancţionare nr. 187/25.02.2015 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 100.000 euro (în echivalent în lei) reprezentând daune morale. Respinge apelul declarat de pârâtele S.R.R. Cluj şi S.R.R. împotriva aceleiaşi sentinţe şi respectiv împotriva încheierii civile din 10.07.2015 pronunţată în acelaşi dosar. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 21 decembrie 2016. Document: Hotarâre  2658/2016  21.12.2016
============================================================

Nota: În atenția Consiliului de Administrație al SRR
Stimați membri ai Consiliului de Administrație prin acest material vă sesizez oficial să luați poziție și să nu permiteți achitarea din bugetul SRR a acestor daune morale. Votați în Consiliul de Administrație al SRR alcătuirea unei Comisii care să analizeze cine se face răspunzător de aceste abuzuri și cine trebuie să… PLĂTEASCĂ colegului Miclăuș cei 100.000 EURO!
În caz contrar, neluarea niciunei măsuri din partea fiecărui membru al CA al SRR va atrage vinovăția pentru proastă administrare și tăinuirea unor fapte de abuz în funcție. SUS-Radio România așteaptă din acest moment, în maxim 30 de zile, să primească un răspuns la această solicitare oficială.
În caz contrar, SUS-Radio România se va adresa organelor abilitate. Iată că Justiția are și oameni care au înțeles ce lucruri grave se întâmplă în Radioul public sub dictatura Miculesciană.

Cu stimă,
SUS-Radio România

AV Moise

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE