Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bombă: 19 federații sportive, inclusiv cea de fotbal condusă de Răzvan Burleanu, funcționează ilegal de ani de zile

Postat la: 31.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ultimul raport al Curtii de Conturi a Romaniei privind activitatea Ministerului Tineretului si Sportuluii evidentiaza o situatie incredibila: 19 federatii sportive functioneaza ilegal de cativa ani, adica au conduceri alese si impuse fara respectarea prevederilor legale in vigoare.

Practic, auditorii de conturi au descoperit ca 19 federatii sportive nationale „nu au aviz prealabil conform articolul 36, alin.4 din Legea Educatiei Fizice si Sportului nr.69/2000 cu modificarile si completarile ulterioare referitor la mandatul conducerii". Acest alineat prevede foarte clar ca „Modificarea statutelor sau a actelor constitutive ale federatiilor sportive nationale este supusa procedurilor prevazute de lege, dupa ce s-a obtinut avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului". Ca atare, Curtea de Conturi a Romaniei a constatat ca majoritatea celor aflati in fruntea acestor federatii au obtinut o incheiere judecatoreasca, care la multe este obtinuta la mai bine de un an de la alegerea noii conduceri, fara avizul prealabil al MTS. Astfel spus, s-au ales noile conduceri, dar in scripte a figurat fosta conducere si acest aspect se poate constata din tabelul Curtii de Conturi a Romaniei.

ZIUAnews va prezenta mai jos lista celor 19 federatii sportive nationale care au conduceri alese ilegal printre care se numara federatii cu mari performante la nivel international, in special la Jocurile Olimpice de vara, cum ar fi cea de scrima, de gimnastica, handbal sau tenis, dar , atentie, si Federatia Romana de Fotbal condusa de Razvan Burleanu, dar si cea de baschet pastorita in scripte de Horia Paun, dar dirijata in realitate de Carmen Tocala. Mai mult, presedintii unora dintre aceste federatii prinse in ofsaid de auditorii de conturi au fost (Adrian Stoica-gimnastica) si mai doresc sa faca parte din bordul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman ( Alexandru Dedu-handbal, George Cosac-tenis). In aceeasi situatie este si federatia Romana de Scrima condusa de catre Mihai Covaliu, cel care vrea sa ajunga presedinte al COSR pe 15 noiembrie 2016. In urma acestor constatari ale Curtii de Conturi a Romaniei ramane un mare semn de intrebare: Cum au fost finantate aceste federatii de MTS prin fonduri de la bugetul de stat, mai putin Federatia Romana de Fotbal, daca unele au functionat in ilegalitate de prin 2008-2009, iar altele de prin 2014?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE