Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bogdan Mândrescu de la CN Aeroporturi Bucuresti SA si clica lui pun la cale Ingineria "Exproprierea"

Postat la: 23.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma abuzurilor si complicitatilor s-a ajuns la o situatie ilegala si controversata a unor personaje importante din cadrul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti SA. Oamenii de azi ai directorului interimar Mândrescu sunt bine infipti in functii inca de pe vremea sefilor Tară si Jidav, cei care au azi dosare penale pentru deturnari de fonduri ale CNAB.

Valentina Elena Harabor: In 2016 aceasta a fost numita secretara Consiliului de Adminitratie, asigurandu-i-se o indemnizatie neta ce azi insumeaza aproximativ 4000 de lei pe luna. Stabilirea cuantumului s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale, ultima majorare de la 50% la 75% facandu-se doar printr-o decizie a presedintelui CA, fara consultarea comitetului de nominalizare si renumerare si fara avizul plenului CA. In plus, Harabor nici nu a participat la una din sedintele CA si nu a inceplinit personal activitatile presupuse de functia de secretar al CA. In chimb, aceasta a influentat angajarea sotului care, din magazioner la Lidl a devenit referent de specialitate intr-o structura operationala a aeroportului. La finele lui 2016, Harabor a fost trimisa in delegatie in SUA. desi beneficia de un pachet complet de servicii negociate si achitate de CNAB, aceasta i-a achizitionat in nume propriu bilete de avion in afara celor rezervate, pentru a-l lua in deplasare si pe sotul ei, apoi a cerut decontarea unei facturi de 7000 de lei.

Silvia Popeanga: Aceasta este vazuta ca eminenta cenusie din Ministerul Transporturilor. Popeanga este pensionara reangajata, care acumuleaza lunar din diverse activitati o suma fabuloasa. Are 3600 de lei pensie, iar ca director financiar contabila la ROMATSA (intre 2011-2015) a incasat inca 62.000 de lei lunar. Popeanga a fost consilier personal al ministrilor Dan Costescu, Petru Buse si in prezent Razvan Cuc. Incaseaza sume de bani in prezent si ca membru CA in CNAB si presedinte al CA Tarom. Popeanga si-a angajat fiica si alte cateva fine si prietene, pe bani buni si functii confortabile, la CN Aeroporturi Bucuresti SA. In prezent, aceasta face presiuni ca sa obtina postul de Director economico-financiar al CNAB.

Monica Elena Bamache-Stafie: Este sefa Serviciului Resurse Umane. Fiica generalului maior Marin Stafie, fost loctiitor al SMFT si sef al Directiei Logistice din cadrul SMG, anchetat de DNA in Dosarul "Case pentru generali", Monica Bamache a fost angajata a CNAB ca referent de specialitate la Protocol, prin bunavointa nasului ei de cununie Gabriel Tara, fost director general al CNAB, actualmente consilier al directorului general interimar Bogdan Mândrescu. Bamache a inceput facultatea in domeniul minier la Petrosani si a terminat-o la Ploiesti, la Petrol si Gaze. Ea a fost promovata sefa la Resurse Umane de alt nas, cel de botez al copiilor ei, Tudor Jidav, cand acesta era director general al CNAB. Si tot prin Jidav a obtinut numirea sotului ei, Cristian Gabriel Bamache-Stafie, de la UTI (unde perfecta contracte cu CNAB) ca sef Birou Management si Avizare Proiecte, apoi a surorii ei , Daniela Ancuta Gavrila-Stafie ca Sef Serviciu Control Venituri, a cumnatului ei, Adi Gavrila-Stafie ca inspector de specialitate la Serviciul Sigurantei Aeroportuare. Mai apoi a angajat alte rubedenii si fine in posturi caldute, pe bani buni (toate rudele sunt salarizate la nivelurile maxime de incadrare). Bamache si rudele, din motive lesne de dedus, nu si-au depus declaratiile de avere si cele de interese, obligatorii in cazul lor.

Mircea Leonard Voinopol: Monica Elena Bamache-Stafie, in calitate de sef la Resurse Umane a scos la concurs in 2016 si a facut inscrieri pentru 70 de posturi, care urmeaza sa schimbe organigrama. Unul din beneficiarii acestor posturi care schimba incadrari de functii este Mircea Leonard Voinopol, lider de sindicat, sef Serviciu Strategie si Managementul Securitatii. Voinopol blocheaza de peste doi ani postul respectiv cu complicitatea Monicai Bamache.Voinopol este si manager al Aviation Security Group Consulting and Security Services, firma care intocmeste contra cost planurile de securitate ale firmelor care activeaza in aeroport planuri pe care le vizeaza tot el de data asta in calitate de sef Serviciu Strategie si Managementul Securitatii.

Ingineria "Exproprierea"

Toti cei enumerati mai sus, in frunte cu directorul Mândrescu pun la cale un adevarat carusel speculativ din care sa rezulte castiguri substantiale. Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare a inclus un perimetru de extindere prin expropriere. In 2011 s-a receptionat de catre CNAB studiul de fezabilitate care justifica exproprierea. Studiul propune doua etape reale si o a treia ipotetica. Aceasta din urma include obiective de dezvoltare ce urmeaza a fi construite pe terenuri expropriate, lipsind insa indicatorii tehnico-economici necesari pentru emiterea unei HG de expropriere. Aceste terenuri sunt detinute de proprietari "celebri".

Cei care au achizitionat cu buna stiinta terenuri la preturi mici stiind ca urmeaza sa fie efectuata exproprierea, devenind astfel un castiga major. Prin hotararea CA nr 2/ 2017 s-a aprobat la initiativa presedintelui CA Bogdan Mândrescu (actualmente director general interimar al CNAB) actualizara studiului de fezabilitate si planul de afaceri al Programului de Dezvoltare. Studiul de fezabilitate facut de Roland Berger Strategy Consultants, comandat in 2009, receptionat in 2011, a costat aproape 850.000 de euro, iar actualizarea este estimata la 800.000 de euro. RBSC nu detine autorizatie de la Autoritatea Aeronautica Civila din România pentru efectuarea actualizarii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE