Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Batjocură: Pupila lui Tăriceanu de la Transporturi a ajuns vătaf peste calea ferată

Postat la: 11.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Domeniul feroviar din Ministerului Transporturilor a ajuns o minge de ping pong intre secretarii de sta. De ce? Pentru ca potrivit legislatiei in vigoare, ministrul poate delega coorodonarea unor domenii din cadrul ministerului.

Si astfel, in aproape o luna de zile, domeniul feroviar de la Ministerul Transporturilor a fost plimbat ca responsabilitate pe la trei secretari de stat: Ninel Cercel (care intre timp a fost demis ca urmare a acuzatiilor DNA de trafic de influeanta), Florin Mircea Biban si de saptamana trecuta de catrre Maria Magdalema Grigore, fosta pupila a lui Ludovic Orban reevaluata acum la ALDE de Calin Popescu Tariceanu. Maria Magdalena Grigore a mai fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor in perioada ianurie 2015- aprilie 2016, si a revenit in 2017 pe filiera ALDE fiind sustinuta de Calin Popescu Tariceanu. Ea a ajuns in atentia presei in 2008, cand a ajuns in ograda Ministerului Transporturilor condus la aceea vreme de catre Ludovic Orban.

Maria Magdalena Grigore și-a început cariera ca fragedă asistentă a fostului deputat PNL Carol Kovacs ajungând repede vedetă la vârful partidului sub denumirea generică de Mădă a lui Carolică cand de-abia terminase liceul! Insa, in 2000, Carolică n-a mai intrat în Parlament, dar Maria Magdalena Grigore si-a gasit un nou protector: Mircea Ciopraga. Iar Mădă a lui Carolică a devenit, peste noapte, Mădă a lui Mircică. Și Mădă a lui Mircică a rămas până în ziua de astăzi. În ianuarie 2008, blonda Maria Magdalena era numită la doar 27 de ani direct la conducerea Direcţiei Drumuri şi Poduri Bucureşti, iar ministrul de atunci Ludovic Orban, la insistenţele lui Tăriceanu, a pus-o şi administrator la Tarom, deşi tânăra era încă studentă. „Nu trebuie sa te pricepi la aviaţie, la motoare, în Consiliul de Administrare. Pentru aceasta sunt ingineri şi piloţi de aviaţie", spunea cu acea ocazie Maria Magdalena.

Foarte interesantă este şi legătura blondei cu sfera de influenţă a PSD. Potrivit unei declaraţii de avere din 2012, deci în timp ce era deja angajată în Guvern, Maria Magdalena Grigore era economist în cadrul Prodcus SRL. Pentru cei ce nu ştiu, Prodcus SRL este deţinută de Gheorghe Cuşă, finul fostului senator Cătălin Voicu si prieten la catarama cu fostul ministru al Transporturilor- Razvan Cuc. Este de notorietate faptul că firmele din anturajul lui Voicu, precum Geocor şi Prodcus, au obţinut contracte de milioane de euro pentru deszăpezire şi alte lucrări de drumuri.

Coincidenţă sau nu, iată, la una din firmele controlate de Voicu era salariată şi Maria Magdalena Grigore, care ocupa în paralel şi funcţii de conducere în Ministerul Transporturilor. In ianuarie 2015 a fost numita secretar de stat la Ministerul Transporturilor de Victor Ponta, iar in aprilie 2016 a fost demisa de catre Dacian Ciolos la propunerea fostului ministru al Transporturilor- Dan Costescu. Acum, dupa ce s-a plimbat pe domeniul aerian- cand era in bordul admnistrativ de la Tarom, rutier a ajuns acum vataf pe domeniul feroviar. A mai ramas decat domeniul naval si medical din Ministerul Transporturilor pe unde nu a trecut Magdalena Grigore, dar nu e timpul trecut!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE