Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Batalie pentru conducerea Finantelor moldovene! PSD Iasi in lupta cu baronul de Neamț, omul lui Dragnea

Postat la: 21.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filiala PSD Iasi e pe cale sa piarda un director dintr-o institutie-cheie. La inceputul acestui an, Marian Bosianu, sustinut de social-democrati, nu a mai primit ordinul de prelungire a mandatului de director general la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Locul acestuia a fost luat pana la finalul acestei luni de catre Doina Naum, directoarea de la Colectare.

Bosianu nu s-a declarat invins, incercand sa obtina intelegere din partea sefilor de la Bucuresti. Dar, de ceva timp, nu se mai afla in gratiile ministrului de Finante, Eugen Teodorovici. In acest moment, apare in film seful PSD Neamt, Ionel Arsene, apropiat al lui Liviu Dragnea. Arsene incearca sa-si puna un om de baza la varful DGRFP. Este vorba despre Gheorghe Oprea, sef Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Neamt. Acesta a candidat in 2016, din partea PSD, pentru functia de primar al municipiului Roman, dar a pierdut. Intr-un interviu publicat in presa din Roman, Gheorghe Oprea povestea despre copilaria nefericita, despre momentul in care a ajuns la Casa de copii.

In urma unei analize succinte a declaratiei de avere completata de Oprea, rezulta ca acesta nu detine foarte multe bunuri. Astfel, in declaratie a fost trecut un teren in Roman cu o suprafata de 546 metri patrati, achizitionat in 2004, si o casa de locuit de 143 metri patrati. Averea este completata de doua autoturisme marca Volkswagen, fabricate in 2009 si 2011. La capitolul datorii apare suma de 40.000 lei, dintr-un contract de imprumut incheiat cu Banc Post SA. Debitul ar urma sa fie atins pana in 2022. In 2017, a incasat un salariu total de 60.736 lei, in timp ce sotia sa, Gabriela Oprea, a primit suma de 32.939 lei, din activitatea prestata la Scoala Generala nr. 5 Roman.

La inceputul saptamanii trecute, Ionel Arsene a pierdut postul de director la Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut - Barlad, ocupat de nemteanul Ion Pavaleanu. Acesta a fost inlocuit cu liberalul Petru Avram, ce are si calitatea de consilier judetean. Contactat telefonic, Maricel Popa, presedinte PSD Iasi, s-a aratat destul de deranjat de posibilitatea ca DGRFP sa ajunga in portofoliul PSD Neamt. "Nu stiu aceasta informatie. Este o minciuna", a declarat Maricel Popa. Numele noului director va fi facut public la finalul acestei luni, cand Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va emite un nou ordin de numire a directorului general.

Marian Bosianu a preluat functia de director general DGRFP Iasi incepand cu data de 2 mai 2017. Acesta l-a inlocuit pe Eugen Ciorici, detasat de la DGRFP Galati. Bosianu a mai ocupat aceasta functie si in 2015. In 2012, Marian Bosianu a fost pus pentru cateva luni si in functia de prefect al judetului Iasi. In 2017, a declarat un venit anual de 71.699 lei, in timp ce sotia, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau, a mentionat un venit anual de 124.412 lei. Anul trecut, Bosianu a primit si o indemnizatie de 24.541 lei, in calitate de membru in Consiliul de Administratie la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Tehnica Iasi.

Reamintim ca, a fost lansat in spatiul public un proiect de lege ce urmareste modificarea OUG 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF, initiat de parlamentarii UDMR. In aceste conditii, fiecare judet din tara ar urma sa aiba autonomie administrativa, de colectare si de inspectie fiscala.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE