Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Asistenta concediată de la Spitalul Universitar după ce a făcut greva foamei: Corpul de control al ministrului a încercat muşamalizarea situaţiei

Postat la: 08.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asistenta Mariana Luceanu, care a fost concediată în octombrie, după ce a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, spune că haosul de la Spitalul Universitar a început după ce la conducere a venit actualul manager, Adriana Nica.

"Niciodată nu a fost aşa la Spitalul Universitar. (...) Cam da, de când a venit Adriana Nica. A stat cuminţică până a obţinut numirea oficială pe post. De atunci s-a rupt filmul. A început haosul în spital", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Luceanu, fosta angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"Te duceai şi spuneai ce lipseşte şi nu te băgau în seamă. Absolut tot ce cereai, iar acum vorbesc din ce mi-au spus colegii şi ce am văzut eu cu ochii mei, cine făcea cerere sau avea vreo nevoie treceau şi cele 30 de zile legale şi nu primeau niciun răspuns. (...) Chestii care în Spitalul Universitar nu s-au făcut niciodată", a declarat fosta asistentă.

Mariana Luceanu mai spus că o problemă gravă în cadrul unităţii spitaliceşti este sterilizarea necorespunzătoare a instrumentelor, care duce la contaminarea lucrurilor din jur.

"Sterilizarea nici la ora actuală nu se face. (...) Acolo trebuie nişte oameni instruiţi şi calificaţi care să ştie cum se spală (n.r. - ustensilele). Fetele din sala de operaţie coboară în lift cu instrumentele folosite în aceeaşi trusă în care sunt şi instrumentele sterile, nu sunt containere speciale de transport. (...) Cobori de la etajul 11, unde este ultima sală de operaţie, cu instrumentarul infectat cu sângele pacientului, nu există lift de bloc operator şi este un culoar foarte lung până ajungi la sterilizare. Asta înseamnă contaminarea a tot ce este în preajma ta", a mai spus Mariana Luceanu.

Întrebată dacă Sorin Oprescu mai are vreo legătură cu Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Mariana Luceanu a spus pozitiv. "Eu cred că jumătate conduce Oprescu, ce ţine de administraţie, şi jumătate Adriana Nica, ea este cu răutatea. Nu am dovezi, dar asta e strict părerea mea personală", a adăugat asistenta universitară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE