Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjamente controversate regizate de consilierul PSD „Fuego" Bărculeț la CFR Marfă

Postat la: 16.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Catre sfarsitul anului trecut, Consiliul de Administrație al SNTFM CFR Marfă SA, condus de catre controversatul Dan Jianu, l-a revocat din functie pe managerul ciocolata impus de Ciolos si Dan Costescu, Mihut Craciun, iar conducerea provizorie a companiei va fi asigurată de șeful Departamentului Economic Financiar al societății, Pavel Bărculeț.

Numai ca imediat ce s-a vazut la sefia CFR Marfa, Pavel Barculet, consilier local PSD la Titu- Dambovita, a inceput sa aduca la butoane companiei anumite personaje controversate si in acest mod sa faca jocul operatorilor privati de transport feroviar de marfa. Noul director interimat Pavel Bărculeț este considerat de ceferisti ca fiind „ca apa sfiintita". Insa ceea ce stie mai putin despre Pavel Bărculeț este ca in companie si in tot Palatul CFR el este cunoscut sub numele de „Fuego" cu referire la faptul ca indragitul artist este foarte apropiat de Irina Loghin. Numai ca pentru „Fuego" de la CFR Marfa, locul Irinei Loghin este luat de o directoare, care trebuia pensionata de mult timp dar care invarte de ani buni tot ce misca in companie, de fusta careia Pavel Bărculeț se tine scai si nu iese din cuvantul ei.

Designerul imobiliar al șmecherilor din Ministerul Transporturilor, promovat în bordul CFR Marfă

Prima mutare a lui Fuego Barculet care surprins neplacut pe totii ceferistii a fost numirea controversatei Violeta Ionescu pe postul de Manager Servicii Suport care are in subordine Serviciul Reglementari, Compartimentul IT, Serviciul achizitii, licitatii si valorificare resurse, Serviciul Aprovizionare. De numele acesteia se leaga o multime de aranjamente si achizitii controversate, in special in imobilul cu destinatia locuinte pentru interventii detinut de compania CFR Marfa pe strada Turda, nr.98, din Capitala. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, persoana care s-a ocupat si se ocupa de dotarea acestor apartamente de lux este Violetei Ionescu, fiica fostului controversat lider sindical feroviar Dumitru Sandel, in prezent pensionar, dar angajat la compania feroviara privata UNICOM.

Din august 2014 si pînă la sfarsitul 2015 aceasta a fost Şef Serviciu Documentaţie, Achiziţii, Licitaţii, Valorificare Resurse al companiei CFR Marfa unde incaseaza lunar circa 3.500 de lei net. Din aceasta postura, Violeta Ionescu a facut achizitii exorbitante pentru aceste apartamente din strada Turda, despre care unele se stiu, dar de alte... pauza. Pentru dotarea si amenajarea spatiilor acestor asa zise locuinte de interventie, cu o suprafata locuibila medie de circa 100 mp, CFR Marfa a platit sume uriase, in timp ce compania merge pe pierderi. Astfel, mai multi smecherii din Ministerul Transporturilor, printre care se numara directorii Anisoara Cornila si Petre Neacsa, au ajuns sa aiba conditii de lux, platind, in medie pe zi, circa 40 de lei, adica in jur de 9 euro, sau poate stau chiar gratis.

ZIUAnews a dezvaluit in anii trecuti ca fiica sindicalistului promovata de „Fuego" Barculet a fost angajata ca tehnician la Compartimentul informatii clasificate si probleme speciale de la CFR Marfa, iar ulterior a ajuns sef de birou, dupa care sef serviciu, iar prin februarie 2013 ajunge sef serviciu achizitii, dar o luna mai tarziu este pusa manager de achizitii, post pe care l-a ocupat pana in august 2014. Din august 2014 si pînă in prezent este Şef Serviciu Documentaţie, Achiziţii, Licitaţii, Valorificare Resurse al companiei CFR Marfa unde incaseaza lunar circa 3.500 de lei net.

Despre competentele profesionale pentru care a fost propulsata pe acele posturi sunt destui care pot evalua, insa problema mai delicata apare prin faptul ca Violeta Ionescu este din 2013 reprezentanta companiei CFR Marfa in Consiliul de Administratie al firmei ROFERSPED Bucuresti, adica al casei de expeditii detinute de catre tocmai de CFR Marfa. Trebuie precizat ca Violeta Ionescu nu are pregatirea profesionala si experienta pentru a face parte din bordul administrativ al acestei case de expeditii. Cu toate acestea, ea este mentinuta in continuare de catre conducerea CFR Marfa in CA de ROFERSPED de unde incaseaza lunar 4.000 de lei. Mai mult, pana in 2015 a fost si in Consiliul de Administratie al firmei Rolling Stok Bucuresti, unde actionar majoritar este firma lui Gruia Stoica - Gup Feroviar Roman, iar celalalt actionar este CFR Marfa, de unde mai incasa lunar inca vreo 600 de lei.

Omul garantat de băieții deștepți, consilierul lui Fuego Bărculeț

A doua mutare surpriza a lui Fuego Barculet a fost sa-si traga un consilier personal in persoana lui Viorel Ene. Acesta a fost sef serviciu la Directia Trafic la CFR Marfa de unde a fost dat afara de catre fostul manager Craciun Mihut pentru ca aranja si favoriza vagoanele si traseele in interesul operatorilor privati de marfa. Dupa ce a fost dat afara de la CFR Marfa, Viorel Ene a ajuns imediat la firma privata de transport feroviar de marfa controlata de catre controversatul fost director CFR- George Buruiana. Acum, Fuego Barculet vrea sa-l puna pe Viorel Ene chiar director Trafic, adica lupul paznic la oi. De asemenea, Fuego Barculet a discutat, la sfarsitul saptamanii trecute, cu fostul director de resurse umane de la CFR Marfa, Ion Paun, ejectat de Craciun Mihut, propunandu-i acestuia sa revina in companie pe postul de unde aplecat cu suturi in fund.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE