Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament regizat de omul Cioloș la CFR Marfă: 4.000 de ceferiști în șomaj și 5.500 de vagoane la fier vechi

Postat la: 25.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In ultimele zile de mandat, ministrul Transportuilor, Dan Costescu, a regizat un aranjament desprins dintr-un film cu gangsteri. Managerul general impus de premierul Dacian Ciolos de la o firma bomboane si ciocolata tocmai in fruntea CFR Marfa, Mihut Constantin Craciun, a intocmit planul de administrare al companiei conform OUG nr.109/2011 care urma sa fie prezentat celor cinci membrii ai Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Numai ca planul de administrare prezentat de Craciun prevedea o serie de masuri incredibile, fara justificarea economica, financiara si juridica, care, automat, vor conduce la tragerea pe linie moarta a companiei. Astfel, Mihut Craciun a cerut membrilor AGA sa aprobare vanzarea la fier vechi a numai putin de 5.500 de vagoane din totalul parcului rulant al companiei de 13.000 vagoane, dar si casarea si vanzarea a numeroase cladiri si terenuri atractive din punct de vedere imobiliar. Suprinzator cei patru reprezentanti ai Ministerului Transporturilor in AGA- Ioan Loredana Croitoru, Florin Traian Radu, Florian Frasineanu si Dutu Adrian Nicholas, avea imputernicire scrisa de la ex- ministrul Dan Costescu sa aprobe planul de administrare intocmit in graba de Mihut Craciun.

Insa, unul dintre cei patru membrii AGA nu a fost de acord cu masurile incluse in planul de administrare de catre omul lui Ciolos pentru simplu fapt ca nu existau rapoarte tehnice, economice si financiare care sa justifice vanzarea cladirilor si imobilelor si totodata darea la fier vechi a celor 5.500 de vagoane. Dar, imediat dupa ce a acel membru al AGA a refuzat aprobarea planului lui Craciun Mihut, fostul ministru Dan Costescu a decis eliminrea acestuia din AGA. Acum, prin schimbarea legii privind reprezentantii AGA, Mihut Craciun sustinut puternic de catre secretarul de stat Dorin Mitan, omul lui Dan Costescu, incerca sa-l pacaleasca pe noul ministru Sorin Buse sa semneze imputernicirea membrilor AGA prin care sa dea la fier vechi 5.500 de vagoane si sa se instraineze cele mai atractive terenuri si cladiri.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, prin punea in aplicarea a acestor masuri incluse in planul de administrare intocmit de Mihut Craciun, compania CFR Marfa va fi efectiv devalizata si circa 4.000 de angajati ar urma sa fie disponibilizati. Trebuie subliniat ca acest scenariu de instrainare a mii de vagoane de marfa se repeta in preajma alegerilor parlamentare. Asa s-a intamplat in 2008 si s-a incercat si 2012, dar ZIUAnews a dejucat acest plan, iar acum se incearca din nou decapitalizarea companiei CFR Marfa.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE