Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament financiar uriaş: Romsilva sponsorizează rugbyul cu 275.000 de euro în timp ce preţul lemnul de foc pentru populaţie s-a dublat

Postat la: 27.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu cateva zile inainte de Craciun, cand toata lumea era cu gandul la sarmale si carnati, conducerea tehnocrata a Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva in frunte cu directorul general Dragos Ciprian Pahontu, si membrii Consiliului de Administratie numiti pe vremea lui Dacian Ciolos avandu-l ca presedinte pe Adrian Baban, au regizat un aranjament financiar de proportii.

Prin Hotararea Consiliului de Administratie nr.17 din 19 decembrie 2017, s-a aprobat incheierea de catre Romsilva a "unui parteneriat cu Federatia Romana de Rugby pe o perioada de 5 ani si acordarea unei sponsorizari in valoarea de 250.000 de lei conform propunerilor din Nota Directiei Economice si a Departamentului Comercial nr. 13.950/18.12.2017". Practic, prin acest parteneriat Romsilva va sponsoriza in urmatorii cinci ani Federatia Romana de Rugby (FRR) pastorita de catre Alin Petrache cu circa 275.000 de euro. Cine sunt artizanii care au pus umarul la aceasta sponsorizare controversata si surprinzatoare?

In primul rand directorii Directiei Economice si a Departamentului Comercial, adica recent venitul de la Suceava- Vasile Rusu si, respectiv Octavian Anghel. Cei doi au propus parteneriatul si sponsorizarea cu acordul directorului general Ciprian Pahontu pe data de 18 decembrie 2017 si, a doua zi, CA a si aprobat. Cine sunt cei sapte membrii ai CA de la RNP numiti pe vremea tehnocratilor care au aprobat sponsorizarea de peste 275.000 de euro? Timiseanul Adrian Baban- care este si presedinte CA, Dan Achim- reprezentantul Ministerului Apelor, Padurilor si Mediului, institutie care nu mai exista de la inceputul lui 2017 ca urmare a impartirii ministerului in doua entitati, Rasvan Ilie Dumitru- reprezentant Ministerul Finantelor, Sorin Sfarlogea, Dorel Fechete, Ion Chisalita si Daniel Nicolaescu.

Politica Romsilva: Sponsorizare da, cazuri sociale mai ba

La mijlocul lunii noiembrie anul acesta, directorul general al Romsilva, Ciprian Pahontu, a declarat ca o gospodărie din mediul rural se aproviziona anul trecut cu lemne la un preţ de 200 de lei/mc, iar acum este de 400-450 lei/mc. Pe de altă parte, tot el a anuntat ca Romsilva a pus pe piaţă până pe 30 septembrie 2017 430.000 mc de lemn pentru populaţie, la un preţ mediu de 153 lei/mc. Anul trecut a asigurat însă 1 milion de mc de lemn pe piaţă. Ca urmarea a acestor date, adica 153 lei/mc, reiese ca prin sponsorizarea catre FRR de 250.000 de lei se putea asigura 1.633 mc lemn de foc pentru populatie iar in cinci ani cantitatea totala ar ajunge la circa 8.200 mc.

Daca tinem cont ca pentru familiile cu venituri modeste se acorda un ajutor de incalzire de 150 de lei, rezulta ca prin aceasta sponsorizare se putea asigura anual incalzirea a circa 1633 de familii. Este surprinzator ca bordul administrativ si executiv de la Romsilva a parafat o sponsorizare asa de mare intrucat in tot anul 2017, sponsorizarile regiei de masa lemnoasa pentru cazuri sociale n-au depasit 200 mc.Dar nu este de vina cine , ci acela care da. Asa ca Petrache a cerut, iar Pahontu, Rusu, Anghel, Baban si cei sase membrii ai CA au aprobat. Are balta peste, iar muta nu vorbeste. Oare, ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana, are cunostiinta de aceasta sponsorizare si ramane de vazut daca reprezentantul ministerului -Dan Achim, a avut mandat pentru a sustine un asemenea parteneriat si contract de sponsorizare?

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE