Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament cu iz mafiot pentru șefia COSR

Postat la: 22.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa dezastrul de la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro si scandalul echipamentelor contrafacute, conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR)- Alin Petrache- presedinte si Ioan Dobrescu- secretar general, a demisionat. Surprinzator, dar oare ce ne mai surprinde in Romania?, cei trei vicepresedinti ai COSR- Elisabeta Lipa, Nicu Vlad si Octavian Morariu n-au demisionat, desi au fost partasi direct la dezastrul de la Rio si se afla la butoanele forului olimpic romanesc de ani buni.

Insa, imediat dupa demisia celor doi a fost convocat Comitetul Executiv al COSR ca sa stabileasca data alegerilor si cine va asigura conducerea interimara. Ca atare, s-a hotarat ca noul presedinte sa fie ales pe 15 noiembrie 2016 iar vicepresedintele Nicu Vlad impreuna cu secretarul general adjunct Florin Misca sa asigure conducerea interimara a COSR pana la alegeri. Desemnarea acestei conduceri interimare ridica mari semne de legalitate pentru ca, potrivit legislatiei romanesti, cei doi dirijori ai COSR- Alin Petrache si Ioan Dobrescu, trebuia sa ramana la butoane inca 60 de zile de la data demisiei.

Scenariul COSR: La vremuri noi, tot noi!

Dar pe 12 septembrie 2016, secretarul general adjunct Florin Misca transmite catre toti membrii Adunarii Generale a COSR o adresa privind ordinea de zi pentru adunarea din 15 noiembrie 2016 (vezi documentul in facsimil). La prima vedere, totul pare OK si transparent, numai ca in adresa din 12 septembrie 2016, Florin Misca a strecurat o fraza care miroase de la o posta a aranjament ordinar: „Membrii COSR, persoane juridice vor comunica in scris pana la data de 30 septembrie 2016, propunerea nominala pentru reprezentare in Adunarea Generala de Alegeri". Ooops! Cum adica sa se comunice in scris persoanele care vor participa la alegeri, cu o luna si jumatate inainte de data alegerilor, mai ales ca pe 17 octombrie 2016, orele 18.00, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor? De ce asa?

„Pentru ca tripleta Petrache- Morariu- Dobrescu vrea sa aiba timp sa traga sforile si sa faca aranjamentele de rigoare cu cei care vor vota. Practic, vor sa controleze alegerile ca-n 2014, cand cei trei impreuna cu Banicioiu, Tocala si Ponta au transmis clar presedintilor de federatii sportive si celor de la cluburile sportive, dar si directorilor de direcţii judeţene pentru tineret si sport ca daca nu voteaza cu Petrache vor zbura din functii si raman si fara finantare. In urma acestui aranjament, Alin Petrache a ajuns presedinte la COSR in detrimentul lui Octavian Belu si Elisabeta Lipa.

Acum, cei trei vor sa-si impuna omul lor la sefia COSR ca sa controloze in continuarea forul olimpic romanesc si, totodata, sa se puna batista pe tambal pe toate aranjamentele financiare regizate in ultimii 10-12 ani. De aceea au cerut moninalizarea persoanelor care voteaza cu o luna si jumatate inainte ca sa aiba timp sa-i convinga ori sa-i constranga sa voteze cum vor ei. E simplu. Si reiese si mai clar din adresa pentru convocare unde se precizeaza ca trebuie confirmare scrisa de participare pana la 1 noiembrie 2016 ca sa se asigure cazarea la o luna de zile dupa confirmarea scrisa a participarii", a declarat pentru ZIUAnews, sub protectia anonimatului, un fost oficial cu greutate al COSR.

Totodata, in acea adresa, Florin Misca anunta ca la punctul doi al ordinii de zi ca se va prezenta „Raportul de activitate a Comitetului Executiv din 20 aprilie 2016 si pana in prezent". Nu trebuie omis faptul ca 20 aprilie 2016 este data cand a fost anuntata pe SEAP licitatia privind achizitionarea echipamentului sportiv pentru participantii la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, echipament care ulterior s-a demonstrat ca a fost contrafacut.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE