Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amatorism managerial și batjocură non stop: Vicepreședintele PSD Sector 3, director general interimar la TAROM

Postat la: 07.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu doar cateva zile inainte sa plece din fruntea Ministerului Transporturilor, Razvan Cuc a numit un nou director general interimar la Tarom. Astfel, pe 4 octombrie 2017, in locul pilotului Forin Susanu la carma Taromului a fost impusa, pentru 30 de zile, doamna Ileana Daniela Dragne, care pana atunci prestase la agentia Tarom de la Tel Aviv, dupa o scurta escala ca director comercial.

Adica, n-are nici in clin si nici in maneca cu managementul unei companii de anvergura Tarom. Una este sa faci management intr-o companie aviatica mare si alta este sa vinzi bilete de avion la o agentie din afara Romaniei. Practic, Taromul a ajuns ca in 2012, atunci cand a fost pus director general austriacul Heinrich Vystoupil care se ocupase de vanzarea biletelor de avion pentru o companie din Austria in Moldova si Romania. Numai ca Ileana Daniela Dragne are si sustinere politica, fiind vicepresedinte PSD Sector 3 si in acelasi timp si conducerea organizatiei de femei pentru Dispora..

Nici nu s-a obisnuit cu fotoliul de la Tarom si Ileana Daniela Dragne a inceput sa taie si sa spanzure in companie. Astfel, a cerut Directie tehnice sa retraga licentele a circa 30 de mecanici pe motiv ca acestia au fost atestati in Slovacia si acea licenta nu mai era recunoscuta la nivel international. Si de aici a inceput scandalul si implicatiile uriase, intrucat Tarom risca sa nu mai poata opera in conditii de siguranta daca se renunta la acesti piloti. Insa, ceea ce nu stie noul director interimar garantat de PSD este faptul ca Autoritatea Aeronauitca Civila a avertizat conducerea Tarom in urma cu aproape un an de zile despre faptul ca trebuie sa reevalueze licentele obtinute in Slovacia si sa intre in sase luni de zile in legalitate.

Dar nu s-a intamplat nimic, desi cei care trebuiau sa o faca sunt in continuare la butoanele companiei. In schimb, noul director general Ileana Daniela Dragne a decis, desi este interimar, sa organiozeze concurs pentru ocuparea postului de director tehnic la Tarom, functie extrem de importanta in activitatea companiei. In ultimul an si jumatate, compania a avut trei directori tehnici si acest lucru ar trebui sa le dea de gandit conducerii Ministerului Transporturilor. Dar, Ileana Dragne si cei de la Resurse Umane au incropit o comisie de concurs si dintre cei doi candidati inscrisi a fost ales ca director tehnic interimar Adrian Sandu care este departe de cerintele profesionale pentru un asemenea post.

Practic, la ora actuala, Tarom are o conducere interimara- director general Ileana Daniela Dragne si director tehnic Adrian Sandu, , straina de activitaea unei asemenea companii. Si dac a mai tinem cont ca directorul Directiei Calitate este un absolvent de georgrafie, putem trage concluzia cam cine dirijeaza Taromul si care este viitorul acestei companii. Dar cand o companie ca Tarom are un Consiliu de Administratie impus doar pe criterii politice si afinitati personale ( Silvia Popeanga- presedinte, Dragoș Vasile Pelmuș-vicepreședinte, Ion Laurențiu Voicu, Adriana Ionescu,,Machita Dan- Aurel, Alina Georgeta Velicu si Razvan-Alexandru Marica-administratori), nu poti emite pretentii la un manangement performant.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE