Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Afacerea "Microsoft" a lui Robert Negoita! Primarul aloca sume exorbitante catre trei firme de casa venind cu scuze de "copii de gradiniță"

Postat la: 07.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primaria lui Robert Negoita iar o face lata. Atat de lata, din punct de vedere financiar, incat s-a ajuns la sume exorbitante. Ca sa nu lungim vorba, spunem pe scurt ca Negoita se ascunde in spatele a tot felul de subterfugii pentru a scoate banii si a-i trimite catre firmele de casa.

Primaria Sectorului 3 a scos la licitatie pe SEAP, in 19.11.2018 - invocand o hotarare a Consiliului Local Sector 3 din 30.05.2027 - un acord cadru in vederea achizitionarii de computere si material IT pentru obiective sociale din sector, cu precadere pentru o lunga lista de gradinite pe care o puteti vizualiza in documentul atasat. Achizitionarea produselor s-a motiva prin protocoale incheiate cu gradinitele respective, plus Politia Locala, plus DGITL Sector 3, plus DGASPC Sector 3. Pe langa acestea mai sunt in "protocoale" si scoli gimnaziale din sector, in total 71 de entitati.

Licitatia a fost castigata de 3 companii, asa cum stipuleaza legea, durata contractului fiind destul de lunga - 48 de luni. Societatile care si-au atribuit LOTUL I din acest acord cadru sunt: MAGUAY Comaputers SRL - 4.844.105 lei, PRAGMA Computers SRL - 5.200.783 lei si PRAS Consulting SRL - 5.310.865 lei, toate aceste sume fiind fara TVA. Conform regulamentului urmeaza sa castige societatea cu pretul cel mai mic, dupa o reofertare, care este propusa de primaria de sector, pentru ca in functie de loturile de produse fiecare din aceste societati sa reofere preturi conform produselor de pe piata, si sa castige pentru fiecare lot societatea care la acel moment ofera pretul cel mai mic. Ca atare, prin rotatie, aceste societati primesc bani de la primarie, pentru diverse furnizari de loturi IT, in acest interval de 48 de luni.

Chestiunea e ca sumele sunt imense. Daca luam media de oferta de 5.000.000 de lei, care cu TVA inseamna 5.950.000, deci aproape 6.000.000 de lei, putem spune ca un computer performant pentru uzul directiilor locale respective, prcum si gradinitele si scolile respective variaza intre 850-1000 de lei, care sa contina si monitor si accesorii. Ceea ce inseamna ca se pot achizitiona in jur de 7.000 de computere, adica respectand protocoalele aferente ar fi vorba despre 100 de computere pe entitate stipulata in protocol. Ceea ce este evident ca nu se face la nivel de gradinite sau de scoli gimnaziale, nici macar in cazul retehnologizarii DGITL, care ar fi singura entitate cu necesar mai mare de computere. Plus ca nu este stipulata asistenta tehnica (hardware si software) in acordul cadru respectiv.

Acordul Cadru poate fi consultat AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE