ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Afacerea „liftul periculos" de la Camera Deputatilor a fost regizată de venerabilul Cristian Panciu

Postat la: 28.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat ca secretarul general al Camerei Deputatilor, controversatul venerabil Cristian Panciu, a dispus la inceputul acestui an achizitionarea, cu 10.000 de euro, a unui troliu pentru liftul destinat vizitatorilor aflat la Corpul C4 al Palatului Parlamentului. Numai ca troiliul achizitionat era subdimensionat, dar acest lucru nu a contat pentru venerabilul Panciu si a fost montat in urma cu o saptamana la liftul destinat vizitatorilor.

Insa, dupa o zi de functionare s-a constatat ca troliul nu avea avizul ISCIR. Insa, ZIUAnews a descoperit ca achizitionare acestui troliu care pune in pericol siguranta vizitatorilor care vin in Palatul Parlamentului a fost achizitionat printr-o smecherie cu iz penal. Troliul a fost luat de la firma Movilift Grup Services SRL (vezi documentul 1 in facsimil) Bucuresti, cu sediul social declarat pe Calea 13 Septembrie , nr.63, care a fost infiintata pe data de 14.07.2015.

Insa, aceasta firma nu era autorizata ISCIR pentru vanzarea de accesorii pentru lifturi. Mai mult, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Finantelor, aceasta firma avea ca obiect principal de activitate „alte lucrari de instalatii pentru constructii" si, ca atare, nu putea cormecializa acest tip de troliu. Dar, secretarul genral Cristian Panciu s-a folosit de o smecherie. A cumparat troliul de la firma Movilift Grup Services SRL Bucuresti (vezi documentul 1), care nu era autorizata ISCIR, fiind si nou infiintata.

De ce? Simplu. Firma care era autorizata ISCIR sa vanda „ascensoare electrice si hidraulice de persoane, de persoane si marfuri sau de marfuri cu comanda interioara", se numeste Movilift Grup Services SRL Tulcea avand sediul social pe strada Matematician Grigore Moisil, nr. 5 (vezi documentul 2), dar care era autorizata ISCIR (vezi documentul 3) sa vanda ascensore, inclusiv chiar troliu de tipul celui achizitionat de Camera Deputatilor.

Practic, Cristian Panciu s-a folosit de o smecherie si anume a luat troliul de la firma care are acelasi nume cu societate care era autorizata de ISCIR. Numai ca acum s-a constatat ca troliul pentru liftul vizitatorilor nu avea autorizatie ISCIR, fiind achizitionat de la firma neatorizata ISCIR, panand astfel in pericol securitatea vizitatorilor care ajung in Palatul Parlamentului.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE