Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Administratorii Tarom vor să desființeze agențiile din străinătate

Postat la: 11.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Membrii Consiliului de Administratie de la Tarom, in frunte cu presedintele Radu Florescu, au pregait o mutare care va conduce automat la paralizarea activitatii companiei.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, presedintele Radu Florescu, avand sustinerea celor trei membrii ai Adunarii Generale a Actionarilor de la Tarom (Petre Neacsa, Gabriel Dumitrescu si Iaon Raceu), va propune in perioada urmatoare Consiliului de Administratie desfiintarea celor 18 agentii ale Tarom din strainatate pe motiv ca activitatea acestora nu este eficienta, dar in acelasi, timp, vor sa incredinteze vanzarea biletelor de avion unui singur operator extern.

Insa, Radu Florescu habar nu are de faptul ca activitatea unui birou Tarom din strainatate nu se rezuma doar la vanzarea de bilete, ci este o activitate mult mai complexa si desfiintarea unuia inseamna automat disparitia companiei romanesti de pe aceea piata. Aceeasi miscare de desfiintarea a birourilor din strainatate a incercat sa o faca si fostul manager al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, dar n-a mai apucat ca a fost schimbat. Poate tutusi conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul Sorin Buse, dar mai ales cei trei membrii AGA, vor face o evaluarea a contractului de mandat al CA de la Tarom. De ce?

Pentru a constata ca in planul de management se mentioneaza ca anul acesta compania va ajunge pe profit, dar cu toate acestea s-au bugetat pierderi de 6.000.000 de lei pe 2016, in conditiile cand pretul barilului de petrol a scazut de la 1.100 la 600 USD. Ca atare, numai din scaderea pretului petrolului, Tarom a economisit anual circa 25.000.000 USD. Totodata, staful administrativ de la Tarom a bugetat pentru 2016 venituri mari ca sa balanseze cu cheltuielile care au crescut foarte mult.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE