Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Acuzatii. Ce spune colonelul Daniel Dragomir despre Dosarul Black Cube

Postat la: 17.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a sustinut, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca Black Cube nu ar fi venit in Romania, daca nu ar fi avut un foarte clar aviz formal din partea unei institutii a statului roman.

"Din cat stiu eu, si din dosar, dar si din modul de lucru al acestor companii: Black Cube nu ar fi venit in Romania, daca nu ar fi avut un foarte clar aviz formal din partea unei institutii a statului roman. Asta v-o garantez. Nicio astfel de societate nu ar fi facut acest gen de activitati, ca proxi, intermediar pentru X, Y. (...) Conform documentelor DIICOT, care au fost facute si publice si prin comunicate de presa - ca suntem foarte buni la comunicate de presa, mai greu la facut dosare; ca stam in acest dosar, dupa cum stiti, din aprilie 2016 - acuzatia este ca in spatele meu s-ar fi aflat oameni politici, oameni de afaceri si institutii ale statului roman. Asa cum vedeti, in spatele meu nu e nimeni, nici azi, nici in acel dosar. Iar despre institutiile statului roman care au stat in spatele meu, eu sper ca nu se refera la Garda de Mediu sau la Protectia Consumatorilor. Tocmai de aceea, intrebati DIICOT, foarte clar: 'Ati facut urmatorul comunicat, ce aveti de comentat, cum evolueaza dosarul?'", a spus el, in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, Dragomir a sustinut ca in activitatea sa nu a folosit si nu foloseste companii sau intermediari. "Nu voi discuta lucruri din interiorul dosarului, pentru ca se afla in faza nepublica si nu avem voie, potrivit legii. Acei care ma cunosc - si cei din cadrul SRI cu care am lucrat, si nu sunt putini, si din Romania, si din exterior - stiu un lucru si stiu cum am activat eu in slujba razboiului anti-terorist. In razboiul anti-terorist, nu folosesti proxi si nu folosesti intermediari. Eu, daca am o lupta cu cineva, si am venit azi in fata dvs., nu aveam nevoie de nicio companie, nici Black Cube, nici White Cube, sa o folosesc in lupta mea cu acest sistem. Eu, asa cum vedeti, vin astazi deschis, in fata dvs si va spun: 'Asta vreau sa fac cu acesti oameni si va chem alaturi de mine. Nu aveam nevoie de nicio companie'", a aratat fostul ofiter SRI in cadrul conferintei de presa in care a anuntat lansarea initiativei civice 'Romania 3.0'.

In alta ordine de idei, Daniel Dragomir a afirmat ca ''in acest moment'' in Romania exista opt structuri specializate care efectueaza interceptari. "(Acestea sunt: ) toate serviciile de informatii, care sunt sase, DNA, care are o structura proprie, si se adauga o structura specializata in cadrul IGPR, care face astfel de activitati si pentru DIICOT si pentru parchet. (Cele sase servicii sunt - n.r. ) SPP, SRI, SIE, serviciul de informatii al Armatei, serviciul de informatii al Ministerului de Interne si o structura specializata in cadrul Ministerului Justitiei, despre care vad ca nimeni nu prea spune multe. Deci, sunt sase structuri specializate. Toate aceste structuri solicita - si imi asum lucrul acesta -, obtin si lucreaza cu mandate de siguranta nationala", a detaliat el.

De asemenea, Dragomir a explicat ca in fata Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI a vorbit despre cetateni romani care ar fi fost ascultati timp de cinci ani, pe mandate de siguranta nationala pentru prevenirea si combaterea terorismului. "Milioane de euro... Faceti o comparatie si cautati sa vedeti cat si cum si cate ascultari s-au efectuat in cazul lui Osama bin Laden de catre serviciile americane si comparati-le cu ceea ce se intampla in Romania. Comparati numarul de mandate de siguranta nationala din Romania cu cele din SUA sau fata de Marea Britanie, tara in care serviciile de informatii chiar se confrunta cu o amenintare terorista majora, zilnica", a spus el.

Daniel Dragomir, fost ofiter SRI, care a ocupat functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului, a fost trimis in judecata de DNA, in 2015, pentru trafic de influenta si spalare a banilor. Potrivit DIICOT, Daniel Dragomir a intrat in legatura, prin intermediul unei persoane, cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, caruia i-a impartasit strategia sa si scopul urmarit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie.

In decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii. In schimb, a fost achitat pentru celelalte infractiuni pentru care a fost trimis in judecata de DNA, respectiv uz de fals; spalare a banilor; folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE