Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Actrita Flavia Buref a murit la 82 de ani

Postat la: 18.12.2016 - 17:35 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Actrița Flavia Buref s-a stins din viață, la vârsta de 82 de ani. Este doliu în cinematografia românească. Anunțul a fost făcut de Virgil Niţulescu, fost manager al Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

"S-a prăpădit una dintre cele mai fermecătoare actrițe ale cinematografiei naționale: Flavia Buref. A debutat cînd avea 23 de ani, în Dincolo de brazi. Ultimul film în care a părut a fost 'Nu filmăm să ne amuzăm', cînd avea 40 de ani. S-a stins ieri, la 82 de ani. Dumnezeu să o odihnească!", este mesajul trist transmis de el.

A făcut parte din Generația de Aur a cinematografiei românești, avându-i colegi în timpul studenției pe marii actori Amza Pelea, Draga Olteanu Matei, Constantin Rautki, Silviu Stănculescu, Silvia Popovici, Sanda Toma, Victor Rebenciuc, Gheorghe Cozorici, George Constantin și Mircea Albulescu.

În 1957 i se oferă primul rol în drama inspirată de ororile războiului " Dincolo de brazi" de Mircea Drăgan și Mihai Iacob, unde impresionează prin frumusețea și dramatismul chipului său. A jucat ulterior în "Setea", dar și în "Nu filmăm să ne amuzăm", unde joacă alături de Toma Caragiu, acesta fiind de altfel și ultimul său film.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE