Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zi istorică în Arabia Saudită: Pentru prima dată, femeile au putut fi prezente în tribune la un meci de fotbal

Postat la: 13.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partida a început la ora locală 20.00, dar entuziasmul legat de momentul istoric era vizibil cu mult înainte de start.

"Acest eveniment arată că ne îndreptăm spre un viitor prosper. Sunt foarte mândră că sunt martoră a acestei schimbări imense", a declarat Lamya Khaled Nasser, o fană din Jeddah în vârstă de 32 de ani.

Ruwayda Ali Qassem, tot din Jeddah, a spus că este o zi istorică pentru Arabia Saudită. "Sunt mândră şi extrem de bucuroasă", a afirmat ea.

Noura Bakharji a declarat că era mereu invidioasă când fraţii ei se întorceau de la meciuri şi îi povesteau cât de frumos a fost. "Eu vedeam meciurile la televizor, iar fraţii mei erau la stadion. M-am întrebat de multe ori: ‘De ce nu potmerge?' Astăzi situaţia s-a schimbat. Este o zi a bucuriei", a spus Bakharji.

Guvernul saudit a anunţat, zilele trecute, că la meciuri de fotbal vor putea asista femei, pe stadioanele din Riad, Jeddah şi Dammam.

După meciul de vineri, femeile vor putea fi prezente şi la partidele Al-Hilal - Al-Ittihad (13 ianuarie) şi Al-Ittifaq - Al-Faisali (18 ianuarie).

Această măsură se înscrie în cadrul reformelor autorizate de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a permis şi femeilor să conducă începând din iunie, dar a decis şi redeschiderea cinematografelor în martie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE