Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Una dintre semifinalele Eurovision România va avea loc în mina Rudolf din Salina Turda, la 86 metri adâncime

Postat la: 07.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Una dintre cele cinci semifinale ale concursului naţional Eurovision va avea loc, în 11 februarie, la Salina Turda, judeţul Cluj, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, sâmbătă, că, în funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public. "O semifinală a Eurovision va avea loc în 11 februarie în Salina Turda, judeţul Cluj, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri. În funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public, sunt detalii care vor fi cunoscute în perioada următoare", a spus Baciu.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a declarat, la rândul său, că ideea organizării unei semifinale a Eurovision din Salina Turda i-a venit din dorinţa de a face ceva inedit. "Primăria municipiului Turda va derula acest mare proiect în colaborare cu TVR. Numele oraşului nostru va beneficia, astfel, de o promovare fără precedent, iar Salina va deveni un reper în domeniul producţiei media şi broadcasting la nivelul Uniunii Europene şi nu numai", a spus Matei.

În acest an vor fi organizate în România, în perioada ianuarie - februarie, cinci semifinale ale concursului Eurovision în cinci oraşe, selecţia naţională urmând să aibă loc în 25 februarie, cel mai probabil în Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Finala concursului Eurovision va avea loc la Lisabona în 12 mai. Salina Turda are patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008 - 2010, a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc, şi a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE