Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Turiștii au aruncat, anul trecut, în Fontana di Trevi, monede în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari

Postat la: 15.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Turiștii au aruncat, anul trecut, în monumentul simbol din Roma, Fontana di Trevi, monede în valoare de 1,5 milioane de dolari. Fontana di Trevi este un simbol al Romei. Potrivit legendei urbane, cei care aruncă o monedă peste umărul stâng, cu mana dreaptă, vor reveni la Roma. Cei care aruncă două își vor găsi dragostea, iar cei care aruncă trei, se vor căsători.

În fiecare zi, municipalitatea adună monedele, împreună cu alte obiecte pe care turiştii el aruncă în apă. În 2016, suma a fost de aproape 1,5 milioane de dolari. Banii sunt folosiţi în scopuri caritabile. Pescuitul monedelor este ilegal, iar arestările sunt dese. Construcţia finalizată în 1762 a fost recent renovată, cu o finanţare din partea casei de modă Fendi, care a adăugat şi iluminat de tip LED la faţada de marmură.

Monumentul impresionant domină Piaţa Trevi, situată în cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr., Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) şi aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.

Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare. La stânga lui Neptun se găseşte o statuie ce reprezintă abundenţa, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfaţişând-o pe Agripa, fata după care a fost denumit apeductul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE