Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Singurul deținător a trei premii Oscar, Daniel Day-Lewis renunță la actorie

Postat la: 21.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Triplu câștigător al Oscarului pentru cel mai bun actor, Daniel Day-Lewis renunță la actorie și se retrage din lumea filmului, transmite AFP. Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Daniel Day-Lewis, în vârstă de 60 de ani, a transmis printr-o declarație a purtătorului său de cuvânt că „nu va mai lucra ca actor".

„El este extrem de recunoscător tuturor colaboratorilor și spectatorilor pe care i-a avut de-a lungul anilor. Aceasta este o decizie privată și nici el, nici reprezentanții săi nu vor face nici un comentariu în legătură cu acest subiect", a transmis purtătorul său de cuvânt. Day-Lewis, recunoscut pentru cât de selectiv era la alegerea rolurilor sale, este singurul actor care a câștigat trei premii Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

A câștigat o statuetă de aur pentru „My Left Foot" (1989), în care joacă rolulul scriitorului și artistului Christy Brown, imobilizat într-un scaun cu rotile din cauza paraliziei cerebrale. Al doilea premiu a fost pentru pentru „There Will Be Blood" (2008), în care joacă unui petrolist feroce și cel de-al treilea Oscar l-a primit pentru rolul principal din „Lincoln" al lui Steven Spielberg (2013). De asemenea a mai fost nominalizat de două ori, odată pentru „Gangs of New York" (2002) și "In the Name of the Father" (1993).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE