Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 4.000 de candele aprinse pe aleile Cetăţii din Alba Iulia, la Festivalul Luminii

Postat la: 14.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 4.000 de candele aprinse în cutiuţe de hârtie confecţionate manual au luminat, sâmbătă seara, aleile Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, creând o atmosferă de basm, de care s-au bucurat peste 400 de persoane, între care mulţi copii şi familii tinere, la Festivalul Luminii.

Cercetaşii din Alba Iulia, care organizează de mai mulţi ani Festivalul Luminii, susţin că acest eveniment are loc pentru ca oamenii să redescopere "frumuseţea lucrurilor mărunte" şi să le "aducă zâmbetul pe buze", oferindu-le, totodată, "momente de neuitat".

"Festivalul Luminii este un eveniment naţional al cercetaşilor care se desfăşoară sincron în mai multe oraşe din ţară. Este un eveniment demarat de cercetaşi, care i-au invitat pe oameni să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, să se bucure pentru câteva minute de linişte, de ideea de lumânări şi frumuseţea din jur. Astăzi, aici, au fost în jur de 100 de cercetaşi care au amenajat locul şi au aprins lumânările. În total sunt aprinse peste 4.000 de lumânări", a spus Florina Pauleti, responsabil de comunicare şi PR.

Astfel, bucuria lucrurilor mărunte a reprezentat, la Alba Iulia, transformarea unei părţi din Cetatea Alba Carolina într-un tărâm de basm, luminat feeric de peste 4.000 de candele aprinse, realizate manual în ateliere amenajate temporar la locul desfăşurării evenimentului.

Candelele au fost amplasate în zona porţilor Cetăţii Alba Carolina şi statuii Obelisc, ridicată în memoria eroilor martiri Horea, Cloşca şi Crişan. Prin ambianţa magică creată, cercetaşii i-au ajutat pe trecători să se deconecteze preţ de câteva ore de la stressul cotidian, de la crizele de timp şi aglomeraţia activităţilor zilnice şi să intre într-o lume feerică, construită de gulguţe.

Totodată, cei care au dorit, au fost învăţaţi să realizeze noduri cercetăreşti - în special nodul prieteniei - şi, de asemenea, a fost păstrată şi tradiţia schimbului de cărţi între participanţi.

Cercetaşii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunităţii locale de bucuria lucrurilor mărunte, să transforme oraşele în care trăiesc într-un spaţiu magic. Festivalul Luminii este un eveniment naţional, organizat anual de către membrii Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României" şi tinerii voluntari locali. În anul 2017, festivalul a ajuns la cea de-a 13-a ediţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE