Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O nouă specie de cuc a fost descoperită în România

Postat la: 10.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă specie de cuc, „Clamator galndarius" a fost descoperită pe teritoriul României, conform societății Ornitologice Române. Cucul pestriț a fost văzut pentru prima oară la noi în țară, pe 6 mai, de către un turist german, Rolf Nessing.

„Observaţia ornitologică le aparţine unor turişti germani care vizitau Dobrogea pentru birdwatching. Noi am aflat de pasăre de la domnul Lou Bertalan şi luni, pe 8 mai am fost pe teren, la Gura Dobrogei, pentru a vedea specia. Eram un grup de patru persoane: Szabó József jr., Ambrus László, Sebastian Bugariu şi cu mine. Ne-am împărţit în echipe de doi şi am cercetat valea râului Vistorna, o echipă a plecat în aval, în timp ce cealaltă echipă căuta în amonte", a povestit directorul de conservare al Societăţii Ornitologice Române, Ciprian Fântână.

Aceștia au reușit să ia contact cu pasărea la întoarcerea de pe traseu. Cucul pestriț este o pasăre specifică zonei mediteraneene, căreia îi plac zonele deschise cu tufișuri și pâlcuri de vegetație. Cucul pestriț parazitează cuiburile de coțofană, cărora masculii le distrag atenția, în timp ce femela depune ouăle în cuibul lor. Această pasăre este mai mare decât cucul obișnuit, ajunge la 39 de centimetri în lungime și are un moț care îl evidențiază. Sunetul emis este ca al unui juvenil de ciocănitoare, nu precum clasicul „cu-cu".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE