Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O leoaică a adoptat un pui de leopard orfan și neajutorat

Postat la: 15.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O leoaică a uimit comunitatea științifică după ce a fost zărită alăptând un pui de leopard. Această situație este unică în lume, știindu-se faptul că felinele sălbatice nu obișnuiesc să adopte puii altor specii.

O leoaică în vârstă de 5 ani din Tanzania, denumită Nosikitok de către cercetătorii care o monitorizează îndeaproape, a adoptat un pui de leopard de trei săptămâni. Cercetătorii explică acest fenomen prin faptul că exte posibil ca ea să fi născut un pui, care a murit, iar instinctul matern a determinat-o să accepte puiul de leopard, care are multe caratceristici comune cu puii de leu.

„Chiar și așa, nu a mai existat niciodată un alt caz ca acesta și de ce s-a întâmplat acum este inexplicabil. Acesta este un caz cu adevărat unic. Este destul de posibil că și-a pierdut propriii pui și a găsit puiul de leopard în momentul în care ea este extrem de vulnerabilă", a declarat Luke Hunter, președintele Grupului de Conservare a Felinelor de Talie Mare Panthera.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE