Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iata ce se intampla in corpul tau atunci cand cineva te deoache. Si un descantec eficient

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ti se face rau dintr-o data sau te simti obosita fara motiv? Daca intrebi o persoana mai in varsta iti va spune sigur ca esti deocheata. Fie ca esti superstitoasa sau nu, afla mai multe despe deochi!

Deochiul, privirea admirativa sau invidioasa care iti poate aduce ghinion sau boala, este o superstitie des intalnita nu doar la noi, ci si in alte regiuni din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana. Prin intermediul imigrantilor, ea a ajuns si in SUA sau vestul Europei. In popor, se spune ca deochiul este un „furt" de energie, provocat de o privire invidioasa, admirativa sau de lauda. Multi cred si astazi in deochi, precum si in puterea catorva obiecte si descantece de a-l indeparta. Se parte ca originile ei au fost descoperite in Orientul Mijlociu, unde si azi credinta in deochi este mai puternica. Vechii greci, dar si romanii credeau in puterea privirii. Pe vremea cand oamenii nu aveau prea multe cunostinte de medicina, bolile erau puse pe seama magiei. Atunci, ca si acum, nimanui nu-i placea sa fie privit insistent, iar acest lucru, combinat cu puterea pe care anticii o atribuiau ochilor, a dus probabil la aparitia superstitiei.

La noi se spune ca oricine poate sa deoache, dar unele persoane au o putere mai mare in acest sens, puterea care se mosteneste din familie. Poti sa deochi o persoana daca privesti intens, fie cu admiratie, fie cu invidie sau ciuda. Pot fi deocheati oamenii, dar si animalele. In alte culturi se spune ca numai anumite persoane pot sa deoache. Grecii si turcii, tineri si batrani, de la tara sau de oras, cred foarte mult in deochi, care poate chiar sa fie mortal. Ei se tem de persoanele cu ochi albastri sau verzi, care au o putere mai mare cand vine vorba sa deoache, pe cand italienii cred ca numai oamenii rai, care se ocupa cu magia neagra pot sa deoache. In America Latina, oamenii cred ca poti deochea pe cineva numai daca il privesti cu invidie. Tot aici, se crede ca si obiectele pot fi deocheate. Daca te uiti prea insistent la o masina, de exemplu, s-ar putea ca ea sa se strice in curand.

Primul semn ca o persoana este deocheata consta in dureri puternice de cap, urmate de cascat, desi persoana respectiva nu este obosita. Dar mai exista si alte simptome precum: tiuitul in urechi, urmat de febra puternica, stari de voma, transpiratii sau hemoragii nazale. Poarta un fir rosu la mana: Se spune ca adolescentii, gravidele si mai ales copiii sunt cei mai afectati de puterea deochiului. Asadar, batranii spun ca acestia trebuie sa poarte un fir rosu la mana. Si aurul are puteri impotriva deochiului: Poarta mereu un obiect de aur la tine. Antidotul impotriva privirii rauvoitoare sta in rugaciune sau in descantecul de deochi. Acesta din urma este o practica superstitioasa ce decurge din credinta in spirite bune si rele, in farmece si vraji, in semne prevestitoare si in numere magice.

Descantecul de deochi este un procedeu benefic, ce poate avea un efect linistitor asupra organismului. De asemenea, mangaierile, pe frunte sau la ceafa, ce insotesc descantecul si masajele in zona incheieturilor determina producerea de endorfine, hormoni ai placerii, ce pot regenera potentialul nervos pierdut.

Pasare alba
Codalba
Sus te suisi
Jos plesnisi.
Plesneasca ochii ramnitorilor,
Plesneasca ochii deochetorilor!
Cine a ramnit
A plesnit
si a ramas... curat,
Lumanat,
Ca argintul strecurat.
Descantecul meu
Leacul i-l da Dumnezeu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE