Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exista o localitate in care absolut toate femeile sunt insarcinate

Postat la: 10.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Media de varsta la care femeile din tara noastra raman insarcinate este de 26 de ani, in timp ce media europeana este de 29 de ani. La noi, cifra este trasa in jos de numarul in crestere al minorelor care raman insarcinate. De exemplu, intr-un sat din judetul Iasi, toate femeile intre 13 si 45 de ani au ramas gravide in acelasi an.

In localitatea Crucea din judetul Iasi s-a intamplat un fenomen ce parea imposibil: toate femeile au ramas gravide in acelasi an. In localitate sunt acum atat de multi copii incat nu mai au loc la gradinita din sat. „Noi avem in jur de 450 de copii care nu sunt cuprinsi la gradinita. Este marea problema, a spatiului. Majoritatea copiilor de aici incep sa migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este in crestere in fiecare an", a explicat mediatorul scolar Ionut Anghel.

Edilii spun ca degeaba fac campanii de informare, traditia este mult mai puternica in comunitate. „Este incetatenit obiceiul sa se casatoreasca de la varste fragede de la 13-14 ani, ca pana la 20 de ani fiecare familie sa aiba cinci, sase copii", a spus primarul comunei, Gheorghe Pricopie. Un raport Eurostat arata ca femeile din Romania sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de varsta este de 26,3 ani, in timp ce media europeana este de 28,9 an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE