Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce te tot ingrasi si nu stii de ce? Raspunsul e aici!

Postat la: 31.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este foarte frustrant sa te urci pe cantar si sa vezi ca ai din ce in ce mai multe kilograme in plus, fara sa ai o explicatie logica. Stiai ca poti acumula kilograme in plus chiar daca ai un stil de viata sanatos? De vina pot fi dezechilibre hormonale, efectele adverse ale unor medicamente sau chiar lipsa unor anumite vitamine.

Medicamentele antidepresive pot duce la acumularea de kilgrame in plus. Asa ca, daca stii ca iei astfel de medicamente te poti astepta sa te ingrasi in jur de 2-6 kilograme, si lucrurile se vor agrava pe masura ce tratamentul continua pe durata a ani de zile. Daca nu iei pastile, depresia te poate impinge sa mananci nesanatos, in special alimente bogate in grasimi si calorii.

O multime de medicamente pot cauza kilograme in plus. Anticonceptionalele, de exemplu, steroizii, medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale sau cele pentru bolile cardiovasculare, tratamentele pentru artrita sau cele pentru arsurile gastrice pot contribui la marirea siluetei.

In mod ideal, la cateva ore dupa ce mananci ar trebui sa ai un scaun. In realitate, insa, nu se intampla asa. Chiar si asa, unul sau doua scaune pe zi sunt suficiente. Totusi, daca tranzitul intestinal este mai lent decat atat, fara sa ai probleme legate de constipatie, asta inseamna ca, in timp, vei acumula kilograme in plus. De vina pentru un tranzit intestinal lent pot fi deshidratarea, medicamentele, o dieta scazuta in fibre, lipsa unei flore adecvate in stomac.

Un nivel scazut de vitamina D, magneziu sau fier poate compromite sistemul imunitar, scazand nivelul de energie si alterand metabolismul. Daca incerci sa te reenergizezi consumand cofeina, dulciuri si carbohidrati, cu siguranta silueta ta va avea de suferit.

Nu poti evita imbatranirea. Odata cu inaintarea in varsta metabolismul incetineste, si nu mai arzi atat de multe calorii la 40-50 de ani, precum faceai la 20-30. Asta inseamna ca fie mananci mai putine calorii, fie faci mai multa miscare pentru a le consuma.

Aceasta boala a sistemului osos poate contribui la acumularea kilogramelor in plus. La fel si osteoartrita. De asemenea, daca ai dureri de incheieturi sau dureri musculare, te poti astepta la acumularea de kilograme in plus. Motivul este lesne de inteles: imprejurarile te forteaza sa faci mai putina miscare, iar lipsa activitatii contribuie la ingrasare.

Kilograme in plus, tensiune arteriala mare, osteoporoza, modificari ale tonusului si calitatii pielii, aparitia unor cicatrici argintii sau rosiatice pe abdomen, obraji rumeni, acestea sunt primele semne ale unei boli ce poarta denumirea de Sidromul Cushing. Incidenta bolii este destul de mica, afectand 15 persoane la fiecare milion de adulti, si apare ca urmare a unor formatiuni tumorale la nivelul glandelor suprarenale, cauzate de nivelul crescut de cortizol.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE