Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce ar trebui sa dormi numai pe partea stanga

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ai o pozitie preferata de somn si te-ai obisnuit sa dormi intr-un anumit fel? Ei bine, chiar daca ai impresia ca ai parte de un somn de calitate, pozitia ta poate spune multe despre odihna. Spre exemplu, ar trebui sa dormi cateva nopti la rand numai pe partea stanga, pentru a-i descoperi beneficiile!

Previne congestia hepatica. Daca dormi pe partea dreapta, ficatul poate deveni aglomerat, deoarece este situat pe aceeasi parte. Pentru a preveni acest lucru, dormi pe partea stanga, astfel incat substantele si toxinele sa poata fi neutralizate de catre ficat inainte ca acestea sa fie eliminate sau colectate in ficat. Imbunatateste functiile splinei. Splina este situata in partea stanga a corpului, iar aceasta pozitie de dormit va imbunatati functionarea organului. Acest lucru se datoreaza faptului ca gravitatea sporeste fluxul sangvin catre splina si ii permite sa filtreze toate deseurile.

Stopeaza refluxul gastric. Daca suferi de refluxul acidului gastric, incearca sa schimbi pozitia de somn si sa dormi pe partea stanga a corpului. Astfel, stomacul este sub sfincterul cardiac, ce leaga intre ele esofagul si stomacul, iar continutul din stomac nu va provoca reflux. Ajuta inima! Partea stanga a inimii este cea care pompeaza sange in organism. Daca obisnuiesti sa dormi pe partea stanga, vei usura functionarea inimii, chiar si atunci cand dormi. Astfel, nu risti sa te trezesti cu intepaturi ale muschiului cardiac sau cu senzatia ca ramai fara aer.

Iti asigura un intestin sanatos. Somnul pe partea stanga va contribui la eliminarea totala a deseurilor in intestine, mai precis, nu risti sa suferi de constipatie si nici de simptome precum crampe sau balonare. Cea mai buna pozitie pentru gravide. Femeile insarcinate ar trebui sa aleaga aceasta pozitie de dormit, mai ales daca sunt in ultimul trimestru al sarcinii. Pozitia va imbunatati fluxul sangvin si va proteja ficatul de greutatea suplimentara, permitandu-i sa functioneze in conditii normale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE