Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum arăta frumoasa "blondă a lui Mihai Viteazu". Cine a fost cea mai mare iubire a domnitorului

Postat la: 30.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După bătălia de la Călugăreni, din august 1595, Mihai Viteazul a cunoscut-o pe Velica, nepoata celebrei Doamne Chiajna şi soţia nobilului italian Fabio Genga, un apropiat la principelui Transilvaniei, Sigismund Bathory, scrie ONE.

Velica devine traducătoare pentru domnitorul muntean, între cei doi având loc o idilă despre care avea să afle întreaga Europă. Aceasta a fost numită de Nicolae Iorga „stăpâna prin iubire a Ardealului". Deşi era căsătorită, Mihai Viteazul a adus-o pe Velica cu tot cu soţ la curtea de la Târgovişte, unde voievodul locuia împreună cu soţia sa, Doamna Stanca, potrivit ONE.

Mihai Viteazul (1558 - 1601) a fost domnul Ţării Româneşti între 1593 şi 1600 şi primul domnitor român ce a reuşit să unească Ţara Românească, Transilvania şi Moldova în anul 1600. Până să ajungă pe tron, Mihai Viteazul a fost bănişor de Strehaia, stolnic domnesc şi ban al Craiovei. La vârsta de 26 de ani, marele domnitor român s-a căsătorit cu Stanca, nepoata lui Dobromir, ban al Olteniei, cu care a avut doi copii, pe Nicolae şi pe Florica. Mihai Viteazul ar mai fi avut şi o fiică nelegitimă, Marula, de la o anume Tudora din Târguşor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE