Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coperta Vogue, cu Gigi Hadid și Zayn Malik stârnește controverse legate de gen

Postat la: 15.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fotografiile cu Zayn Malik și iubita lui Gigi Hadid, publicate în ultimul număr din Vogue, au condus la controverse după ce revista a spus că „îmbrățișează fluiditatea de gen". Fostul solist One Direction și modelul vorbesc în interviul acordat revistei despre felul în care își împrumută reciproc hainele, scrie BBC News.

Dar cititorii au luat luat în râs revista pentru definirea expresiei si pentru faptul ca ceea ce poartă o persoană nu înseamnă „fluiditate de gen". Vogue descrie o conversație între cei doi membrii ai cuplului, iar Hadid îi spunea lui Malik: „Umblu în dulapul tău tot timplu, nu-i așa?". Cântărețul în vârstă de 24 de ani răspunde că a împrumutat de la ea un tricou Anna Sui, adăugând: „Îmi place acel tricou. Nu contează că a fost făcut pentru o fată". Hadid, de 22 de ani, este de acord, spunând: „Per total, nu este vorba despre sex, ci despre forme, și despre ce te simți bine în acea zi. Și oricum, este distractiv să experimentăm".

A gender-bending approach to fashion has begun to achieve critical mass in pop culture and on the catwalk, with Alessandro Michele (@lallo25) dressing his @Gucci girls in dandyish suits and his @Gucci boys in floral and brocade, @evanrachelwood wearing @Altuzarra tuxedos on the red carpet, @Pharrell Williams gallivanting down the @chanelofficial runway in a tweed blazer and long strings of pearls, and @youngthug posing on the cover of his mixtape in a long ruffled dress. More broadly, designers such as Miuccia @Prada and @RafSimons at @CalvinKlein are knitting their men's and women's collections together, showing them on the same catwalk and twinning certain looks-identical fabrics, identical embellishments, nearly identical silhouettes. Tap the link in our bio to read our full August cover story, featuring @gigihadid and @zayn. Photographed by @inezandvinoodh, styled by @tonnegood, Vogue, August 2017.

Editorul Vogue, Maya Singer, scrie că pentru mulți tineri „genul este o distragere mai mult sau mai puțin arbitrară" și că reprezintă „o ocazie minunată de a se juca". Dar poetul Tyler Ford, care se declară ca fiind persoană "fără gen", care este citat în articol cu privire la explorarea normelor legate de gen, a scris pe Twitter: "Cuvântul «trans» a fost menţionat o singură dată de mine, într-un interviu". Jurnalistul și autorul Hannah Orenstein au spus că ar fi preferat ca Tyler să fi fost imaginea de pe copertă în loc de Hadid și Malik: „Zayn şi Gigi sunt daţi exemplu în acest articol pentru «fluiditatea de gen» pentru că... Împrumută uneori haine unul de la altul?". Un alt cititor remarcat pe Twitter: „Vedeţi toţi că Zayn nu poartă rochii". Și Colette Fahy a scris: „Tot ce spun Z & G este că împrumută reciproc hainele".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE