Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Concurentă la Vocea României: "Nu, Tudor Chirilă, nu am venit ca să mai iau o nuntă!"

Postat la: 03.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Reacția dură a lui Tudor Chirilă la adresa artistilor care, spune el, vin la Vocea României doar pentru "a mai prinde o nuntă", nu a rămas fără ecou. Preimul care a reacționat a fost liderul trupei Vunk, Corbnel Ilie, care i-a sfătuit pe toți să cânte ce le poftește inima, urmat chiar de una dintre concurentele care au declanșat acest scandal.

Iulia Stoica face parte dintr-o trupă care se bazează, în mare parte, pe reinterpretarea pieselor celebre, fără a fi exclusă și crearea de melodii proprii. Aceasta a declanșat scandalul fără voia sa. Mai degrabă, a declanșsat reacția lui Tudor. Atunci când i-a spus antrenorului-vedetă că face parte dintr-o formație de coveruri, acesta "a sărit ca ars".

După tot tăvălugul mediatic pornit de la declarațiile lui Tudor Chirilă, Iulia adat și ea un răspuns, prin intermediul unei scrisori deschise: "Eu nu am nimic cu nimeni, dar mi se pare că motivul pentru care se atacă Tudor Chirilă făcând vâlvă în presă, pe facebook şi la dânsul pe blog, nu are nicio legătură cu nicio realitate. Nu, Tudor Chirilă! Nu am venit la Vocea ca să mai iau o nuntă! Nu am venit la Vocea ca să reprezint trupa RYM şi nici că să îmi fac reclamă în cariera mea de cover! Am venit la Vocea pentru a mă reprezenta pe mine şi implicit pentru a promova orice tip de proiect muzical în care aş fi fost implicată!
Şi da, Tudor Chirilă, timp de 3 ani am avut o colaborare cu o trupă de cover. În care trupă se află oameni cu are ai lucrat ani de zile şi care te respectă. Apropos, şi Borco vorbea frumos despre tine. Şi nu sunt contra compoziţiei, a creativităţii şi a propriei identităţi artistice. Eu am cântat de mică şi spre deosebire de tine, părinţii mei nu luau foarte în serios treaba asta cu cântatul. Vezi tu, eu am avut autosusţinere. Şi atât. Iar trupa RYM s-a format din nimic. Mai precis din mine, un sunetist (care e fost toboşar la Partizan şi care cred că ţi-a fost luminist pe vremea când erai cool) şi un alt sunetist care nu mai pusese mâna pe chitară de când era tânăr fecior (el ţi-a fost sunetist şi ţie, nu?). Iar Borco ne-a cam legat pe toţi, având grijă să umble la butoane să auzim şi noi ce cântăm, iar mai târziu să şi sunăm într-un mare fel. Pentru că sună într-un mare fel trupa asta! Dar trupa asta amărâtă de cover, sună bine şi e apreciată pentru că timp de 2 ani s-a repetat 5 zile pe săptămână, câte 4-5 ore. Am experimentat o grămadă de piese şi ne-am descoperit reciproc, ajungând să ne sudăm în timp. Şi am făcut coverurile astea că să vedem şi noi pe unde ne aflăm şi cum simţim noi muzica de fapt unii cu ceilalţi, ca să ştim şi cam ce am putea compune împreună. Şi am avut evenimente, sute chiar. Şi am investit în scule."

Tudor Chirilă a scris un mesaj dur pe Facebpook: "Să vii la Vocea Romaniei ca să mai prinzi o nuntă mi se pare trist. Da, la Vocea României se cântă coveruri pentru că ăsta e formatul. Dar se presupune că show-ul ăsta e doar un punct de plecare sau un restart. Ce nu înțeleg unii este că de cele mai multe ori trupele de coveruri fac bani pe spinarea celor care au compus piesele pe care le cântă ei. Cele mai multe cluburi, ca să nu mai vorbesc de nunți, nu plătesc drepturi de autor, deci trupa de coveruri își ia onorariul pentru prestație, dar cei care au muncit să compună piesele alea nu se aleg cu absolut nimic. Și nu e vorba de bani, ci de principiu! Știu că sunt mulți cei care au o formație alături de care scriu muzică originală, se străduiesc să razbată în industria muzicală, iar în paralel cântă într-o trupă de coveruri ca să se întrețină. La fel cum sunt trupe care încep cu coveruri, dar compun constant și inserează propriile piese în concerte. Nu acuz trupele mici care încearcă să câștige un ban, ci acuz trupele mari care refuză evoluția".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE