Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce să nu faci niciodată atunci când găteşti cartofi. O familie întreagă a murit

Postat la: 08.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Înainte de cină, tatal Mariei Chelysheva - singura supraviețuitoare - a coborât în beciul casei pentru a lua câțiva cartofi. Când a observat că nu se mai întoarce, soția lui a coborât și ea. Nici ea nu s-a mai întors. Au urmat fratele Mariei și, mai apoi, bunica. Toți au dispărut, niciunul nu s-a mai întors în casă.

Disperată, micuța a alertat autoritățile. Când au ajuns la fața locului, anchetatorii au descoperit că de vină erau chiar cartofii pe care bărbatul avea de gând să-i gătească. Cartofii erau vechi și începuseră să putrezească, iar asta i-a transformat într-o bombă chimică. Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid). Are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale ca fungicid și pesticid. În

general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor. Pe măsură ce cartofii putrezesc, concentrația de glicoalcaloizi crește și este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspirații, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE