Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bob Dylan şi-a ridicat Premiul Nobel între două cântări, în trecere prin Suedia

Postat la: 02.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bob Dylan avea programate două concerte la Stockholm, sâmbătă şi duminică, astfel încât şi-a făcut timp să treacă pe la Academia suedeză pentru a primi medalia şi diploma pentru Premiul Nobel pentru literatură, care i-a fost atribuit anul trecut.

Cântăreţul a cerut ca ceremonia să fie una intimă, iar presa să nu aibă acces. Ceremonia a fost atât de intimă, încât s-a aflat despre ea că a avut loc de la unul dintre membrii Academiei, Horace Engdahl care, întrebat o televiziune suedeză dacă Dylan şi-a ridicat distincţia, a răspuns monosilabic: "Da".

Pentru Premiul Nobel, lui Bob Dylan i se cuvine şi suma de 830.000 de euro, însă va primi aceşti bani doar dacă rosteşte un discurs de mulţumire în faţa Academiei până la data de 10 iunie (când se împlinesc şase luni de când i-a fost decernat premiul). Ceremonia de decernare a avut loc la 10 decembrie 2016 în absenţa lui Bob Dylan, care a fost reprezentat de cântăreaţa Patti Smith.

De regulă, discursul de recepţie trebuie rostit în faţa Academiei, dar se pot face şi excepţii: Dylan ar putea trimite un discurs înregistrat, aşa cum a făcut autoarea canadiană Alice Munro, laureata Nobel pentru Literatură în 2013.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE