Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bărbat condamnat pentru Like-urile date pe Facebook

Postat la: 31.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat din Elveţia a fost condamnat, după ce a apreciat mai multe pagini cu conţinut defăimător la adresa unui activist pentru drepturile animalelor. Acuzatul, care a susţinut că Erwin Kessler a fost deja condamnat pentru încălcarea legii împotriva rasismului, nu a reuşit să dovedească rasismul actual al apărătorului animalelor.

Bărbatul de 45 de ani a fost condamnat recent de un tribunal din Zurich, în Elveţia, pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elveţieni (91,67 euro), o premieră în Elveţia. Cazul datează din vara anului 2015, când bărbatul a participat la o discuţie pe reţeaua socială între apărătorii drepturilor animalelor. Cu această ocazie, el a dat ''Like'' la şase articole care evocau presupuse poziţii rasiste şi antisemite ale preşedintelui asociaţiei elveţiene contra ''uzinelor de animale''. Aşa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, aceste texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat, potrivit ei, la această calomnie, contribuind la răspândirea acesteia pe scară mai largă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE